Vi har spurt flere av de største produsentene og leverandørene om hvilke nyheter de lanserer denne våren. Flere av dem har lange lister med nye produkter. Derfor presenterer vi et utvalg.

Konkurransen mellom produktene er knallhard. Nederst i saken kan du stemme på hvilken vare du tror blir den første som forvinner fra markedet.

Orkla:

NYE SMAKER: Stratoskua har slått seg løs og kommer med to nye smaker. Foto: Orkla

I tillegg til to nye Stratos-smaker lanserer Orkla en ny variant av Vill: Vill Mørk, med melkesjokolade, bringebær og mandler.

Smørbukk kommer i ny drakt, kledd i sjokolade. Og to nye potetgull kommer også i butikkhyllene i forbindelse med ski-VM.

MEDALJEFEST: Det gjenstår å se om potetgullene får pallplassering. Foto: Orkla

Dessuten kommer det tre nye varianter av Grandiosa: «Nybakt Dobbel Pepperoni», «Nybakt Tre Oster» og «Taco Fiesta».

MANGFOLD: Orkla lanserer mange nye produkter denne våren. Foto: Orkla

Tine:

Tine satser på vegetaralternativer og produkter uten tilsatt sukker. I sistnevnte kategori finner man blant annet Rislunsj, Yoghurt og melk med sjokoladesmak.

VEGETAR: «VGTR» skal gjøre det enklere å velge bort kjøttet. Foto: Tine
VARIERT: Ny iskaffe, Proteinpudding og Rislunsj Uten er noen av tilleggene til Tines sortiment. Foto: Tine

Scandza-gruppen:

TRE NYE TYPER: Yoghurtsortimentet utvides hos Synnøve Finden. Foto: Synnøve Finden

Synnøve Gresk Yoghurt ble lansert i 2013 og kommer nå med to nye smaker. Begge uten tilsatt sukker og med smak av henholdsvis blåbær og kokos.

Mellommåltids- eller dessertversjonen Synnøve Flow kommer også i ny variant – nå med ostekakesmak.

INNOVATIVT: Melkesjokoladen har biter av Sørlandschips Havsalt i seg. Foto: Sørlandschips
FRI FOR METALL: Emballasjen til den nye chipsen skal kunne gjenvinnes som plast, ifølge kategori- og markedsdirektør i Sørlandschips AS, Markus Matsson. Foto: Sørlandschips

Sørlandschips’ største nyhet denne våren er en helt egenprodusert melkesjokolade.

I tillegg kommer det et nytt potetgull som skal være tynnere og mer lettspist enn vanlig Sørlandschips, ifølge selskapet.

TRE SMAKER: Peppes Pizza bringer smakene «Tripple Meat», «Downtown Pepperoni» og vegetarvarianten «Chicago Green» på markedet. Foto: Produsenten

Peppes Pizza kommer nå i frossenversjon og skal være i butikkene fra 18. februar. Det er laget to varianter av de mest populære restauranttypene og en vegetarvariant. Hver pizza er nok til to personer, beregner produsenten.

Nortura:

Biffsnadder og løvtynn roastbiff er to av nyhetene fra Nortura denne våren.

RETT I OVNEN: Den urtemarinerte kalkunfileten skal gjøre middagen enklere. Foto: Nortura

Coop:

Coop satser på vegetar og deres økologiske merke «Änglamark». Fløte, skummet melk, lakris og fryste kantareller er noe av det de har å tilby.

UTVIDER: Coop presenterer 18 nye Änglamark-produkter denne våren. Foto: Coop

Mills:

Mills kommer med fire grønne og plantebaserte alternativer. Blant annet slår de klassikeren «leverpostei og rødbeter» sammen til ett produkt.

GRØNT: Mills sier de ønsker å tilby matvarer som både er bra for forbrukere og planeten. Foto: Mills

Coca-Cola:

Coca-Cola lanserer seks nye produkter i februar. Fem av nyhetene skal ha redusert sukkerinnhold eller være helt uten sukker.

FANTA BUBBLE BOTTLE: Den runde Fanta-flasken er tilbake i to nye varianter. Peach Apricot zero sugar har smak av fersken og aprikos, og er uten sukker. Den andre, Orange, har den originale Fanta-smaken av appelsin. Foto: Coca-Cola

Blant lanseringene finner vi to nye smaker i Honest kids-serien: «Appley Ever After» med eple- og druejuice, og «Berry Berry Good» med juice fra røde epler, røde druer, solbær og bjørnebær.

GRØNN: Grønn iste og økologiske fruktdrikker er blant nyhetene fra Coca-Cola. Foto: Coca-Cola

Isteen Fuze kommer også i ny variant. «Green Tea Lime Mint» er basert på grønn te, med smak av lime og mint.

Ringnes:

Ringnes viser frem flere nyheter. De utvider blant annet brussortimentet med Pepsi Max med smak av lime.

SUKKERFRI: 80 prosent av brussortimentet til Ringnes er nå sukkerfritt. Foto: Ringnes

Kavli:

I midten av februar kommer Kavlis nye mellommåltid, Snack Pack, på markedet.

Mellommåltidet kommer i to smaksvarianter: Jalapeño og Chili paprika, og er ment å være en utfordrer til mellombaren.

MELLOMMÅLTID: Ifølge Kavli er Snack Pack et mettende mellommåltid, uten høyt sukkerinnhold. Foto: Kavli
SMØREOSTNYHETER: Kavli lanserer i tillegg to nye smøreoster med smakene «PaprikaOst» og «Magerost Pesto». Foto: Kavli

Q-meieriene:

I midten av februar kommer Q-meierienes egne laktosefrie iskaffe i butikkene. Iskaffen kommer i to smaker: klassikeren Latte, og salt karamell.

ELLEVE NYHETER: Iskaffe, nye yoghurtsmaker, hel melk på stor kartong og Skyr med müsli er årets nyheter fra Q-meieriene. Foto: Q-Meieriene

Konseptet «Q – Fysen på noe digg?» er et helt nytt i år. Her kommer det to nye yoghurter: «Cookies og Vanilla» og «Strawberry Cheesecake».

Q-meieriene oppdaterer dessuten Skyr-sortimentet med fire nye produkter. Din Skyr får smaken Kirsebær og vanilje, og skogsbær. Smakene «Jordbær og rabarbra» og «blåbær» lanseres i et helt nytt muslikonsept.

Mondelez:

SJOKOLADE-NYHETER: Freia lanserer fire nye sjokolader i år. Foto: Mondelez

Freias Premium-serie utvides med to nye tilskudd produsenten har valgt å kalle «Rustikk». Den ene varianten har smak av sesamfrø og karamelliserte hasselnøtter, den andre med bringebær og hasselnøtter.

Freia kommer også med ny storplate, denne gang med gelégodteri. I tillegg kommer Japp-sjokoladen i ny størrelse, 37 gram, med smaken av peanøtt og karamell.

GAMMELT OG NYTT: Oreo kommer i ny drakt denne våren. I tillegg kommer originalversjonen av TUC-kjeksen på markedet. Foto: Mondelez

Mondelez lanserer Oreo Joy Fills denne våren. Produsenten beskriver dem som søte, sprø kjeksputer med kremaktig fyll. De kommer i to ulike varianter i 90 grams pakninger: En med vaniljefyll og en med karamellfyll.

I dag finnes kjeksen TUC med smakene Sour Cream & Onion, Sweet Chili og Paprika. Men det er først nå originalversjonen TUC Original – med smak av salt, kommer på markedet.

Hennig-Olsen:

I februar i fjor lanserte Hennig-Olsen sin første veganske Kroneis. I år kommer Kroneis Vegan jordbær på markedet. Også hele Dugg-serien blir også å finne i vegans versjon.

SATSER: Hennig-Olsen tilbyr nå i alt sju ulike veganske iskremer. Foto: Hennig-Olsen

Nestlé:

MINDRE SUKKER: I februar kommer Nestlé med en ny frokostblanding som skal ha mindre sukker. I tillegg kommer det flere nye middagsglass i den økologiske barnematserien «NaturNes» fra Nestlé, blant annet med smaken av biffgryte. Foto: Nestlé

Nestlé lanserer ny frokostblanding med mer fullkorn og 35 prosent mindre sukker enn det gjennomsnittlig sukkerinnholdet i den originale Nesquik frokostblandingen.

I tillegg relanserer de buljongterningene Maggi, hvor krympeplasten på kartongen fjernes.