Espen Eriksen Trio, en av hovedartistene, erstattes med Oslo-basert Banda Non Grata.

– Rettere sagt så blir konserten med Espen Eriksen Trio flyttet til et nytt arrangement 21. januar 2022. Trioen skal sammen med den nesten legendariske visegruppen På Stengrunn, med bl.a. Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Steinar Ofsdal og Moddi Knudsen, fylle den nye klubbscenen i Steinkjer samfunnshus med publikum - til noe som kan kalles et «vinter-slabberas», sier Gisle Aarlott.

Oslo-basert Banda Non Grata. Foto: Pressebilde

Skrøner fra lokal «storlygar»

– Slabberaset får besøk av en munter gjeng i Kvennavikas spaserstokk fra Inderøy/Mosvik, som presenterer figurer fra Martin Kvennavikas verden, forteller Aarlott og følger opp med litt bakgrunnsinformasjon.

– Martin Kvennavika er et produkt av fantasien til fargemester og «storlygar» Olaf Berg fra Steinkjer. I en periode på mer enn 20 år skrev og fortalte Olaf Berg godt over 100 skrøner om Martin Kvennavika og mannskapet hans. Forfatteren fant trolig modeller og typer i nærmiljøet i Framverran, Mosvik, der han ofte ferierte. Dette ble så grunnlaget for for eksempel «Frøskatt-Ainners» og «Graut-Simen».

Det lokale bandet står på scenen fredag 26. august.

– Vi får trimmet lattermusklene i løpet av en drøy time - midt i Stenkjer sentrum, sier Aarlott, og legger til at trioen består av Rune Langfjæran, Bjørnar Austheim og Bjørn Arild Aksnes.

Lokal gladjazz

Med de endringene er det musikalske programmet til Det store kaffeslabberaset, som arrangeres 26. - 28. august, klart: Djangoprekariatet, Scott Nation, Lene Stoltz, En dans på nevroser, Jolly Jumper & Big Moe and the Jimbo Jambo band og altså Banda Non Grata fra hovedstaden.

Også frister Slabberaset med lokal gladjazz.

– På publikums oppfordring får vi også et gjenhør med byens eget gladjazz-orkester Bajazz tradband på lørdags ettermiddag.