Etter vellykket Steinkjerfestival-helg lanseres nå program for runde to i september

OnklP & De Fjerne Slektningene, Stage Dolls, SKAAR og Vømmølbasen med Hans Rotmo er fire av artistene som kommer til Steinkjer andre helga i september.

OnklP og De Fjerne Slektningene kommer. OnklP og De Fjerne Slektningene kommer. Foto: EMILIE SOFIE OLSEN

– Innen utgangen av august mener myndighetene og FHI at skal alle ha fått tilbud om første vaksine, og at de fleste er ferdigvaksinerte. Det betyr at man i september vil være tilbake til tilnærmet normal hverdag. I samarbeid med NTE har derfor Steinkjerfestivalen bestemt seg for å arrangere «Steinkjerfestivalen Restart» 9. til 11. september, som en feiring og restart av livet tilbake til normalen, skriver de i en pressemelding mandag kveld.

– Som vi lovet, slår vi på stortromma med store, kjente artister og de beste nye, kommende norske stjernene, krydret med noen lokale helter, forteller en stolt festivalsjef Svein Bjørge.

Både Stage Dolls og Thorstein Flakne solo blir representert. Foto: THERESE ALICE SANNE

Hip hop, metal og trønderrock

Etablerte og store artister OnklP & De Fjerne Slektningene, Stage Dolls og Vømmølbasen med Hans Rotmo og band er tre av artistene som inntar festivalen, sammen med blant annet Erlend Ropstad og Unni Wilhelmsen, meldes det i pressemeldingen.

Som vanlig når det er festival kommer flere av de mest spennende og lovende artistene Norge har å by på for tiden til Steinkjer.

– Stjerneskuddet Skaar blir garantert en stor opplevelse, og både dePresno og Sebastian Zalo er artister jeg gleder meg til å vise steinkjerpublikummet, forteller Bjørge.

Solokonsert i kirka, som bonus fra Flakne

En annen ung artist er Ylva, som mange kanskje husker fra The Stream på TV2. I tillegg til at Stage Dolls inntar NTE-teltet, skal Torstein Flakne gjøre en eksklusiv solokonsert i Steinkjer kirke.

– Det blir virkelig helt spesielt, og noe alle bør få med seg, lover Bjørge.

Pånnivågn spiller på Steinkjerfestivalen igjen, for første gang på ni år. Foto: LEIF ARNE HOLME

Pånnivågn gjør comeback

For de som elsker gode rockeband har Bjørge flere godbiter på lager. Nordlendingene i Senjahopen og Virkelig og de to lokale bandene Prospect og Pånnivågn sørger for at klubbscenen blir fylt med herlige riff og gutturale brøl. Sistnevnte band gjør et etterlengtet comeback, ni år etter at de sist spilte på festivalen.

– Vi vet at svært mange er sulteforet på en skikkelig festival, med gode konserter, det å kunne møtes mange sammen, med en øl i hånda, nyte musikken og stemningen og alle glade menneskene. Vi tenker det vil eksplodere når det endelig skjer på Steinkjerfestivalen Restart i september, sier Bjørge i pressemeldingen.

Tak på 2000 billetter

Foreløpig har festivalen satt et tak på 2000 billetter. Konsertene vil foregå på NTE-scenen i teltet på Torget, Klubbscenen i det nyrestaurerte samfunnshuset og i Steinkjer kirke.

– Og den største artisten har vi ikke sluppet ennå, avslutter Bjørge med et lurt smil.

Festivalsjef Svein Bjørge Foto: EMILIE SOFIE OLSEN