Slabberaset inntar Samfunnshuset i år – disse skal spille

Det Store Kaffeslabberaset 2021 arrangeres 26. – 28. august, blant annet med konsert på det nyoppussede samfunnshuset.

Jazz-trioen Espen Eriksen Trio skal spille på Samfunnshuset under årets Slabberas. Jazz-trioen Espen Eriksen Trio skal spille på Samfunnshuset under årets Slabberas. Foto: Stig Jakobsen

I år som i fjor vil arrangementets størrelse bestemmes ut fra nasjonale og lokale smittevernhensyn, men årets artister er klare. Det fremgår i en pressemelding.

Deriblant skal jazz-trioen Espen Eriksen Trio, bestående av Espen Eriksen, Lars Tormod Jenset og Andreas Bye, opptre. Den eksklusive slabberas-konserten finner sted i byens nyoppussede konsertsal på Steinkjer samfunnshus.

– Vi har vært så heldige å få Espen Eriksen Trio til årets slabberas. Med dette ønsker vi å sette fokus på tidløs og moderne norsk jazz. Denne trioen finner nye stier i et kjent landskap. Trioen er særlig løftet for sitt tydelige språk og fargeklang i sine melodiøse stykker. For dette er vakkert og finstemt, med stort dynamisk spenn, skriver Gisle Aarlott i pressemeldingen.

Også Oslo-baserte «Banda Non Grata» står på menyen. Musikken er ifølge Aarlott inspirert av gipsy-jazz med elementer av balkana og latino. Tekstene går på både norsk, engelsk, spansk, og italiensk. De skal spille på Binde-scenen.

– Banda Non Grata inviterer folk til å ta på seg danseskoene, slips, mini-skjørt og svømmebriller i det som blir en uforglemmelig slabberas-kveld i teltet, skriver Aarlott.

Gisle Aarlott.

Flunkende ny swing-trio og trøndersk rock-hybrid

En annen opptreden som vil finne sted på Binde-scenen er «Djangoprekariatet». En flunkende ny stringswing-trio, som ser dagens lys på scenen i sommer. Trioen består av Emil Holden Hoem som lenge har spilt i Trondheimsbandet «U-swing», Gaute Skrove som blant annet har spilt med gruppen «Jazzbanditt» og David Andersson som kan skilte med vitnemål fra jazzlinja ved NTNU.

– Den franske strengejazzen fra 30- og 40-tallet hylles av trioen, som forankrer seg i en håndfull stilriktige klassikere på repertoaret. Noen apestreker mot resten av musikkverden vil også kunne dukke opp. Tiden vil vise om dette blir et varig prosjekt, eller om det bare er en swingende døgnflue, skriver Aarlott.

Også «Scott Nation», en elektronisk og organisk rock hybrid med tydelige referanser fra 1980-tallet, blir å finne på årets slabberas. Bandets låter er egenkomponert og tekstene synges på trøndersk dialekt.

– Det nye bandet har et unikt, musikalsk uttrykk – kraftfullt, dynamisk og energisk på samme tid. Et elektronisk lydbilde som grunnlag, er rammet inn av organiske trommer, bass og piano. Og alt dette toppes med førsteklasses vokalprestasjoner, oppsummerer Aarlott.

Flere kjente fjes

Lene Stoltz Hervik, opprinnelig fra Steinkjer, skal også opptre i årets utgave.

– Singer/songwriteren spilte på noen av de aller første slabberasene i duoen Laff & Lene, skriver Aarlott.

Bandet «En dans på Nevroser» fra Innherred utforsker sine mørke sider og kommer forfrisket og lys ut på den andre siden. Et akustisk antidepressiva, ifølge bandet selv. En av bandets tre musikere, Torbjørn Solstad, kan det være mulig observante publikummere drar kjennskap på.

– Solstad besøkte Slabberaset i 2020 med Cornelis Vreeswijk-aften til publikums store glede, skriver Aarlott.

I tillegg blir det gjensyn med Gladiolus Storband og bluesbandet Jolly Jumper & Big Moe and The Jimbo Jambo Band

– De er for signatur-artister å regne og opptrer selvfølgelig også i 2021, skriver Aarlott.