Steinkjer kommune skal bruke 700.000 kroner av NTE-utbyttet på en «Steinkjerframsnakker». Dette reagerer mange på. Og det er det god grunn til!

Det er noe uklart enda hvor stillingen skal ligge, hvordan den skal organiseres, og konkret hva som er innholdet i jobben. Men framsnakkes skal det! Flertallet i kommunestyret ser ut til å ha glemt at framsnakkingen av Steinkjer skjer hver dag, hver time, hvert sekund av lærerne, sykepleierne, barnehagelærerne, foresatte, foreldrene, elvene og barna – for å nevne noen.

Jan Carlzon er kjent for å i sin tid gjøre SAS til et av verdens beste flyselskap, et selskap som alle framsnakket. I sin bok fra 1983 tar kan i bruk begrepet «sannhetens øyeblikk», det er alle de situasjonene der en ansatt står i kontakt med en kunde. Overført til Steinkjer kommune kan Steinkjer bli framsnakket når læreren, miljøarbeideren, hjelpepleieren, og andre ansatte står «ansikt til ansikt» med foreldre, elever, pårørende og andre som er i kontakt med kommunen. Det er disse som er de viktigste bærerne av muligheter for framsnakking.

Det er disse som må løftes fram som framsnakkere. Det er disse som må gis rimelige arbeidsvilkår. Det er disse som må prioriteres i stramme budsjetter. Å bevilge penger til en framsnakker, influencer eller hva nå stillingen blir til er ren svada.

Det vitner også om en smule tafatthet og kunnskapsløshet om hva det er som skaper gode tjenester og et godt samfunn.

Har du lyst å delta i debatten hos Steinkjer24?

Send debattinnlegg til redaksjon@steinkjer24.no.