Som Steinkjer24 tidligere har omtalt, foreligger det store endringer i kollektivtilbudet nå i august.

AtB har på sine nettsider laget oversikt over hva som blir endringene i Steinkjer når det nye tilbudet trer i kraft 7. august.

– Når du skal reise i, eller til og fra Steinkjer, kan du bruke regionlinjer, fleksibel transport og tog. I tillegg kan du reise med skolelinjer som også fungerer som lokallinjer. Linje 680 har planlagte overganger til og fra tog på Steinkjer stasjon, og til og fra hurtigbåt på Namsos skysstasjon, skriver AtB.

Dette er de konkrete endringene som foreligger nå:

  • Nytt tilbud med fleksibel transport vil erstatte linje 605 og 606, bybussene i Steinkjer sentrum. Enkelte avganger på linje 605 og 606 er flyttet til skolelinje 732 og 733. Skolelinjene kan brukes av alle.

  • På linje 680 Levanger - Steinkjer - Namsos blir det flere avganger og nye avgangstider alle dager. Enkelte avganger forlenges til holdeplassen Steinkjer Montessoriskole. Disse avgangene betjener også Inn-Trøndelag helse- og beredskapshus og Fylkets hus.

  • Endringer i avgangstider på linje 690.

  • På linje 722 Steinkjer - Straumen blir det en ekstra avgang tur/retur på hverdager og en ekstra avgang tur/retur på søndager. Avgang tur/retur Grønnesby - Steinkjer tirsdag og fredag utgår.

  • Skolelinje 7305 fjernes og turene er fordelt på linjene 7341, 7342, 7343 og 7344.

  • Skolelinje 7314 fjernes og turene legges inn i linje 732.

  • Skolelinje 7316 fjernes og turene legges inn i linje 731.

Fleksibel transport er i prinsippet et tilbud hvor personer kan bestille en tur fra A til B basert på sitt eget reisebehov, innenfor bestemte soner og åpningstider. Billettprisen er den samme for buss og fleksibel transport.

I Steinkjer vil det være et tilbud innenfor alle de tre kategoriene av fleksibel transport; «fleksibel by», «fleksibel service» og «fleksibel tilbringer». AtB har utfyllende informasjon av hva hver av disse innebærer på sine egne nettsider.

I generelle trekk forsvinner i hovedsak bybussene i Steinkjer, mens flere av rutene i distriktet endres. Disse erstattes med fleksibel transport, som på bestilling enten kan frakte personer fra start til mål, eller koble dem på et sted hvor det finnes faste ruter.

Da AtB orienterte formannskapet om de omfattende endringene i slutten av juni, var det delte tilbakemeldinger. Sp-gruppeleder og Beitstad-folkevalgt Bjørn Ludvig Bergsmo, la blant annet på bordet bekymringer fra folk i Vellamelen som i planen mister sitt busstopp og må fraktes til Øksnes for å kobles på rutetilbudet. Generelt var dog både Bergsmo og ordfører Anne Berit Lein postitive til det nye tilbudet.

– Det er nesten litt forbundet med sorg for en by som synes at man skal være «ordentlig by», for byer skal liksom ha bybuss. Men så har tilbudet gått nedover og nedover, og da er det bra at man kan sette seg ned og finne andre løsninger. Jeg har skikkelig tro på fleksibel transport, sa ordføreren under orienteringen.