Dette er andre gang sistnevnte settes i karantene.

Det meldes om høye smittetall mange steder i Trøndelag, men foreløpig er ingen skoler i Steinkjer berørt. Søndag ettermiddag ble det imidlertid meldt om tre nye smittetilfeller.

Én elev ved Strindheim smittet

Foresatte fikk søndag beskjed via meldetjeneste Meldeboka om at 4. trinn ved Strindheim skole skal i karantene.

- Vi har fått beskjed om at én elev ved 4. trinn har testet positivt for covid-19. Hele trinnet vurderes som nærkontakter., står det.

Beskjeden er:

- Ditt barn kan ha vært utsatt for korona-smitte på skolen. Det betyr at barnet skal ta to korona-tester. Barnet skal testes så raskt som mulig. Barnet skal holde seg hjemme i karantene til første negative prøvesvar, står det.

Det vil bli gitt videre beskjed om utlevering av hurtigtestutstyr.

Hele skolen i karantene

På meldetjenesten Meldeboka fikk foreldre til elever på Sverresborg ungdomsskole søndag beskjed om at hele skolen settes i karantene, da det er funn av smitte på elever ved alle trinn på skolen.

Adresseavisen skrev fredag at 118 elever ved skole ble satt i karantene etter at en elev hadde testet positivt for covid-19. Det ble da delt ut hurtigtester til foreldre og foresatte.

- Etter samråd med med kommunalråd for skole har vi i dag kommet til at hele Sverresborg skole settes i karantene og testregime gjelder fra i morgen mandag, står det.

Det betyr at det kun er elever med bekreftet negativ hurtigtest som kan komme på skolen i løpet av kommende skoleuke.

15 nye smittetilfeller i Stjørdal - 43 skoleklasser berørt av tiltak

Så langt denne uken har 79 personer fått påvist smitte i Stjørdal med PCR-tester. Det opplyser kommunen i en pressemelding søndag.

Lørdag fikk 15 personer i kommunen påvist smitte og fredag var tallet 24 nye smittede.

– Vi har veldig mange skoleklasser som er i testregime nå. 43 skoleklasser i Stjørdal som er i en form for testsystem, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Han sier at på Stokkan ungdomsskole ble det stor frykt for at konfirmasjon skulle ryke, etter at flere av tiendeklassingene fikk påvist smitte.

– Derfor bestemte vi oss for å kjøre en test på alle ved 10. trinn før de kan komme tilbake på skolen igjen onsdag.

Kommuneoverlegen sier at de forventer en del prøvesvar fra blant andre Halsen barneskole søndag. Skolen er allerede på gult nivå, noe Vonen regner med vil vare minst en uke til.

- Vi følger spesielt godt med på noen skoler, og vil vurdere situasjonen igjen i kveld, sier Vonen.

Sju nye smittede i Malvik

Malvik kommune melder like før klokken 19.00 søndag om sju nye smittetilfeller i løpet av det siste døgnet. Samtlige har milde sykdomsforløp, ifølge kommunen. Smittesporingen er avsluttet, heter det i en pressemelding.

Åtte nye smittetilfeller i Orkland

Orkland kommune melder søndag kveld om åtte nye koronasmittede.

«Vi har siden forrige oppdatering torsdag 2. september fått bekreftet åtte nye smittetilfeller av PCR-tester analysert av St. Olavs hospital. I tillegg har ytterligere én person testet positivt med hurtigtest. Sistnevnte berører Orkanger barneskole og Orkanger IF G9», skriver kommunen på sin hjemmeside.

Seks av de åtte nye smittede hadde ifølge kommunen identifisert smitte i husstanden og var allerede i karantene.

Orkland kommune opplyser at barn som er berørt av smittetilfellet blir tilbudt hurtigtest allerede søndag kveld. Alternativet er ti dagers karantene, skriver kommunen.