Tirsdag annonserte Steinkjerfestivalen fem nye artister som er klare for festivalen i 2022.

Disse er: Marion Ravn, Madrugada, Murder Maids, Ash Olsen og Kristian Kristensen.

– Mest ønsket av folket

Festivalsjef Svein Bjørge er veldig glad for at bandet med Sivert Høyem i spissen endelig tar turen til Steinkjer.

– Da vi spurte om hvilken artist man ønsket seg til Steinkjerfestivalen 2022 på vår Facebook-side, så var Madrugada det bandet aller flest satte opp. Da er det ekstra gledelig å gi tilbake til alle våre faste festivalgjengere. Dette blir den eneste festivaljobben de gjør i Trøndelag til sommeren- og for en konsert det skal bli, sier Bjørge.

Madrugada har vunnet fem Spellemannpriser og to Alarmpriser og sluppet fem studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som har solgt til gull og platina.

Marion Ravn har aldri besøkt Steinkjerfestivalen tidligere. Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Svært hyggelig

Et annet kjent navn som kommer til Steinkjerfestivalen i 2022 er Marion Ravn, hun er nok en artist som aldri har besøkt Steinkjerfestivalen tidligere.

– Marion Ravn har 20 år i bransjen, men en stor og omfattende karriere i store deler av verden, og det er svært hyggelig å endelig få Marion til Steinkjerfestivalen, sier Bjørge.

I dag er 37-åringen blant aktuell som detektiv i «Maskorama».

Ravn slo gjennom som soloartist med albumet «Here I Am» i 2005. Siden da har hun gitt ut ytterligere fem album, med flere store singler, både i Norge og internasjonalt.

– Skriver knallsterke låter

Av de tre andre artistene som blir presentert finner man 21 år gamle Ash Olsen.

I pressemeldingen forklares det at hun tok den norske musikkbransjen med storm da hun debuterte med låta «KITKAT» i august 2020. Og at hun med sine hypnotiske rytmer og ekstraordinære attitude har hun skapt store forventninger til hva som skulle bli det neste fra henne.

Ash Olsen blir å se på Steinkjerfestivalen 2022. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Kristian Kristensen er en den fjerde i rekken av artistenste som annonseres, og blir beskrevet som en av de virkelig store stemmene og låtskriverne her til lands.

Helt til slutt har man bandet Murder Maids, som på kort tid gjort seg veldig bemerket seg etter at de i januar slapp det kritikerroste debutalbumet «Knives Out».

– Dette er øs-pøs-rock badet i fuzz-gitar med elementer av både metal og hardcore, men også smaken av powerpop, for de skriver knallsterke låter. De havnet på musikknyheter.no sin liste over årets mest lovende norske artister, og det forstår man når man får denne gjengen mot seg fra scenen, avslutter Bjørge.