Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

Hjemmet vårt er moderne, nordisk og har reine linjer. Men det er også blandet med det lune og litt glamorøse. Huset er romslig, listefritt og med gode planløsninger. Vi har tre bad og det er jo bare helt fantastisk at vi aldri må stå i kø til verken do eller dusj.

Hva er et hjem for deg?

Et sted man koser seg og deler de fineste stundene med familien og venner. Det skal være varmt og koselig, og selvsagt også praktisk.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

Den har vel endret seg ganske drastisk fra en ganske shabby chic stil for en del år tilbake, til den moderne og nordiske stilen. Men jeg tror det er viktig å ha prøvd ulike stiler for å finne ut hva man trives med og hvordan man vil ha det.

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?

Når man flytter fra drøye 70 kvadratmeter i Oslo til et hus på nesten 200 kvadrat så tar det litt tid, både å fylle rommene, men også en del prøving og feiling på løsninger og sammensetninger. Det ene badet er foreløpig det vanskeligste å innrede. Det er så romslig at det må noe ekstra til der for at det ikke skal bli så tomt.

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

Møblene endres ikke med årstider, men puter, lys, gardiner, pynt og annet interiør endres. På vinterhalvåret er det lune farger og julepynt. Putene får varme farger og juleblomstene flytter inn. På høsten er det høstfarger og pynt deretter. Levende lys tenner jeg hele året, sommer som vinter.

Ditt beste interiørtips? Nips og pynt er enkelt å bytte ut, men de store tingene som spisebord, seksjoner, stoler og sofagruppe er lurt å planlegge slik at du kan ha det i mange år. Og et tips som alltid gjør susen er grønne planter, friske blomster og levende lys.

Hvilke type bilder gir best respons på Instagram?

De bildene som har reine linjer, kontraster og godt lys er de bildene som får best respons. Ikke for mange elementer som tar fokus fra hverandre.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Fra boligmagasiner, tid for hjem, blogger, og selvsagt Instagram.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

For å være ærlig så står sjelden huset vårt på hodet. Jeg har nok litt støv på hjernen. Jeg rer alltid opp sengene på morgenen og rydder alt av oppvask før jeg legger meg. Men rotet på vaskerommet, for eksempel, er det ingen som ser. Uansett så redder jeg uventet besøk med en god klem, kaffe og levende lys. Da er kosen der med en gang.

Dine instafavoritter?

Det er så mange flinke interiørkontoer at jeg nesten ikke tør nevne noen. Men @hvitelinjer / @whiteinterior synes jeg har en fantastisk konto. Det er så motiverende når de deler både små og store kontoer så man blir synlig for hverandre.

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?

Et skikkelig bomkjøp kan jeg vel ikke påstå at jeg har hatt. Men det har blitt noen spontankjøp som jeg har tenkt vil passe inn, men som har havnet på finn.no.

Beste Instagramtips?

Vær deg selv! Det er kanskje litt klisjé, men det er så viktig. Jeg liker mange varierte instagramkontoer på grunn av deres gjennomførte stil og personlighet. Det er også viktig at man løfter hverandre opp, gjennom positivitet og hyggelige tilbakemeldinger, og vil hverandre godt. For å bli synlig for andre så må man også legge litt innsats i å bli kjent, kommentere og kontakte andre med samme interesser.

Begynte på Instagram fordi?

Først startet det som noe useriøst, sosialt og tilfeldig, men etter hvert fikk jeg virkelig interessen for å ta fine bilder, og da spesielt av interiør og stylinger. Og når man treffer så mange hyggelige, likesinnede så blir det jo et eget fristed som jeg elsker å drive med.

Det har også blitt en liten jobb av det, da jeg har fått noen samarbeidsavtaler. Det er utrolig gøy når man får bekreftelse på at man får til noe man interesserer seg for.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Stilen min er egentlig litt blandet mellom det enkle, nordiske og minimalistiske, men også det lune litt luksuriøse. Jeg liker det svarte, grå og hvite, men det må mykes opp med tekstiler, saueskinn og levende lys.

Har du en favoritt-ting på bordet?

Blomster og levende lys, definitivt! De to tingene finner du alltid på bordet mitt, både spisebord, stuebord, konsollbord osv.

Ditt beste interiørtips?

Velge de tingene i hjemmet som du selv liker og ting som betyr noe for deg. Hvem som helst kan kjøpe lysestaken eller vasen som alle andre har.

Det er først når du setter det sammen med ting som betyr noe for deg at du får ditt personlige uttrykk.

Det er også lurt og prøve å ha en rød tråd i hjemmet, slik at det ikke blir for mange ulike farger og løsninger. Men at man kjører litt samme stil for å få helheten.

Hva er viktigst når du innreder?

Å utnytte plassen man har, tenke på gode løsninger og ikke overfylle hjemmet. Det enkle er ofte det beste. Og selvsagt at det er praktisk innredet. Det er ofte mannen som må tenker på den biten, mens jeg kan bli litt for revet med på det estetiske.

Det er viktig at man setter sitt personlige preg på hjemmet, og at det er et sted som representerer dem som bor der.