Lene slapper gjerne av i godstolen etter en treningstur på heia. Foto: Heida Gudmundsdottir

– Jeg hadde vel nesten bestemt meg før jeg i det hele tatt hadde sett ordentlig gjennom prospektet. Jeg falt for både hytta, beliggenheten, og de gode solforholdene, sier Lene Røstad.

48-åringen ønsker oss velkommen inn til sin flunkende nye ladestasjon som sto ferdig i fjor vinter. Når Abito besøker Lene på hytta har hun hatt ett par dager alene i fjellheimen, men i ettermiddag kommer samboer Sturle etter.

Hytta er bygget med royal impregnert kledning for minst mulig vedlikehold Foto: Heida gudmundsdottir
Fra terrassen på framsiden av hytta Foto: Heida gudmundsdottir

Lene og Sturle rømmer til fjells så ofte de kan. På Hovden nyter de hyttelivet til det fulle. Både vår, sommer, høst og vinter.

 – Vi drar opp her så ofte vi kan. Jeg tror vi i snitt er her annenhver helg, sier Lene. Den 125 kvadratmeter store hytta ligger øverst på Hovdenut, like ved alpinanlegget på Hovden.

-Vi kan spenne på oss skiene utenfor, og renne rett ned i bakken, forteller Lene.

Fra stua har paret utsikt utover alpinanlegget på Hovden. Foto: Heida gudmundsdottir

At Lene og Sturle endte opp på Hovden da de skulle kjøpe hytte var ikke tilfeldig.

–Familien har hatt leilighet på Bortelid i mange år. Men da det ble vanskelig å få med barna på fjellet, solgte de den.

– På Hovden er aktivitetstilbudet enda litt bedre enn på Bortelid. Det er kjempegodt tilrettelagt for både tur, ski og sykkel. I tillegg skjer det mye her oppe i helgene som er gøy å være med på, sier Lene.

Detaljer fra hovedbadet. Foto: heida gudmundsdottir
På badet har Lene valgt en kombinasjon av panel og baderomsplater med betonglook. Foto: heida gudmundsdottir

Fikk du med deg denne?

Lene hadde vært uten hytte eller leilighet på fjellet i to år, og hadde egentlig ingen umiddelbare planer om å investere i nye nytt i fjellet da hun tilfeldigvis kom over prospektet på hytta hun eier i dag.

– Men det er litt sånn jeg er. Veldig spontan. Så hytta var kjøpt før jeg fikk tenkt meg så veldig om, ler hun.

Nå er hun glad for at hun hun slo til med hyttekjøp.

-Jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å tilbringe fridagene mine, sier hun.

Foto: heida gudmundsdottir

For selv om hun og samboer Sturle gjerne reiser på hytta for å trekke seg unna byens kjas og mas, synes de det er gøy å delta på aktiviteter som skjer i og rundt Hovden sentrum.

– Det er jo noen ganger man har mer lyst til å slappe av i sofaen på hytta, men jeg tenker det er viktig å støtte opp om de arrangementene som er her oppe, så vi deltar på så mye vi kan, forteller Lene.

Foto: heida gudmundsdottir
Foto: heida gudmundsdottir

Både Sturle og Lene er over gjennomsnittet glad i en aktiv livsstil. I tillegg til at hun jobber som daglig leder ved Spring Treningssenter i Kristiansand, er de begge aktive på sykkelsetet, og har flere ganger syklet styrkeprøven fra Kristiansand til Hovden.

-Sturle er enda mer glad i sykkel enn meg, så han sykler ofte opp til Hovden når vi skal oppover, mens jeg tar bilen. Han kommer faktisk oppover på sykkel nå i ettermiddag, ler Lene.

Noe av det beste med å være på fjellet er den friske fjell-lufta. Derfor tilbringer Lene og Sturle så mye tid som mulig utendørs. Siden de begge er utpregede A-mennesker står de gjerne tidlig opp og tar en treningstur på ski eller sykkel på morgenen. Før de tar en litt roligere tur med familien litt utpå formiddagen.

– Det er viktig å kose seg også, så vi kan fint ta rolige turer med kakao og Kvikklunsj i sekken vi også. Men vi forsøker å få til minst en treningstur i tillegg, sier hun.

Detaljer fra kjøkkenet Foto: heida gudmundsdottir
Lene har valgt en lys grå kjøkkeninnredning. Foto: heida gudmundsdottir

For mange er hyttekosen lun og tradisjonell, og en kontrast til det hjemmet en har hjemme. Men for Lene har det ikke vært helt sånn.

Fargene i hytta er holdt i en lys og harmonisk fargepalett. Skandinavisk design er elegant mikset med lyse naturmaterialer og gule detaljer.

-Hytta er ulik i stilen i forhold til slik vi har det hjemme, men den er kanskje ikke veldig hyttene om jeg kan si det sånn. Jeg er veldig glad i farger, og velger alltid en farge framfor grått eller hvitt, sier Lene.

Store vindusflater gjør at lyset strømmer inn, og familien kan nyte utsikten mot fjellheimen og alpinanlegget både fra kjøkkenstolen og sofakroken. Det synes Lene er godt når hun om ettermiddagen og kvelden skal slå seg ned for å slappe av.

– Noe av det beste med hytta er de store vinduene og utsikten, sier hun.

Lene og Sturle har ssørget for at den nye hytta har godt med bodplass. Foto: heida gudmundsdottir

At hytta som sto ferdig i fjor vinter kommer til å bli godt brukt, er det ingen som helst tvil om.

Lene forteller at hun og Sturle elsker å være her oppe så ofte som mulig. I sommer tilbrakte de blant annet to uker av sommerferien på fjellet.

– Da badet vi i kulper, var på mange fine turer, og hadde noen kjempefine feriedager, forteller Lene.

Ganga er romslig, og har god plass til at hele familien kler på seg skitøyet samtidig.
Muuto dots på veggen fuker både som knagger og dekorasjon

De er begge glad i variasjonen fjellet gi dem. Noen ganger er det bare de to som reiser opp på fjellet, andre ganger er det Lenes barn, eller Sturle sine sønner som er med til fjells.

– Når vi bygde hytta så var det viktig at vi fikk soverom til alle ungene, og at de også fikk en egen tvstue de kan trekke seg tilbake i hvis de blir lei av foreldrene, ler Lene.