Sist oppdatert:

Sebastian Zalo (Klubben kl. 18.00) slapp høsten 2020 albumet «RTRO//SPKT», som har gjort ham husvarm både på Lindmo og God Morgen Norge. Han ble nominert som årets nykommer på P3 Gull og høstet nylig nominasjon som «Årets nykommer» under Spellemannprisen 2020. I likhet med Ylva og dePresno, var også Zalo blant artistene som ble presentert i NRKs underholdningsprogram «De neste».

I 2018 kom Eva Møller på ideen om å samle 18 av Steinkjers vokalister til tre konserter på Vårt Hjem. Konsertene med Vokal Bonanza ble enormt populære, og Steinkjerfestivalen har bedt dem gjenta suksessen kl 18.30 i NTE-teltet.

Erlend Ropstad (Klubben kl 20.30) kan beskrives som en tidlig Bruce Springsteen, der han energisk forteller sine sosialrealistiske historier i stadionformat – til stor jubel landet over. Fem av hans ti album har blitt nominert til Spellemann-prisen, selv om han fortsatt har til gode å vinne den. Han har derimot vunnet Prøysenprisen 2019, samt blitt nominert til Bendikprisen 2018 og Gammlengprisen 2021. Priser er en ting, men sceneopplevelsen Ropstad er kjent for å servere, er noe publikum legger seg på hjertet i mange år.

Senjahopen serverer gorrhysa og samlivsdrama fra Olsborg i Midt-Troms – til stor jubel verden over.

Vømmøl Spellmannslags levde bare noen få år som band, en gang på 70-tallet. Likevel kjenner folk til deres politiske by-mot-land-klassikere snart 50 år senere. Vømmølbasen selv (Hans Rotmo) er fortsatt aktiv, og evner selv i dag å irritere på seg både folk og presse. Det advares mot høylytt allsang i NTE-teltet kl 21.30.

Senjahopen (Klubben kl 22.30) er på mange måter det musikalske motsvaret til vitseprogrammet «Du skal høre mye», bare at humoren er langt bedre og den ironiske distansen definitivt til stede. Raljeringene over ramsalte, nordnorske klisjeer og superlokale forhold i Midt-Troms har pussig nok gjort at bandet har blitt trykket til hjerter helt ned mot Lindesnes. Vi garanterer «tåra, pess og blod» - for å bruke bandets eget uttrykk.

Selv om ingen fikk vite hvem headlinerne på fredag var, levnes det liten tvil om hvem som topper menyen på lørdag. OnklP & De Fjerne Slektningene (NTE-teltet kl. 23.30) vil gi publikum gjensyn med både «Styggen på ryggen» og «Glir forbi», som han lagde sammen med Jaa9. Jeg tror vi kan love både høy sigge- og høy saggefaktor.

Publisert: Sist oppdatert: