Det opplyser Jakob Weidemanns minnestipend i en pressemelding. Utstillingen har fått navnet «Skogsvesen».

– Styret har gleden av å ønske velkommen til utstillingsåpning med Helene Førde i Regimentsboligen i Steinkjer lørdag 18. september klokken 12.00. Hun var fjorårets stipendvinner, og kvitterer nå med sin stipendiatutstilling, skriver de i pressemeldingen.

Helene Førde er ifølge pressemeldingen en interdisiplinær kunstner med mastergrad i billedkunst fra Kunsthøgskolen i Bergen og Nordic Sound Art programmet i 2014.

– Førde har de senere år hatt utstillinger, oppdrag og residencies i Norge, Italia, Sverige, Tyskland, Østerrike, Kina og USA. I 2018 fikk hun tildelt OCAs 1-årige residency ved ISCP New York, skriver styret i pressemeldingen.

– Utgangspunkt i Steinkjer-områdets rike historie

Kunsteren har for tiden base i Bergen.

– I sin kunstneriske praksis arbeider Førde med installasjoner og skulpturelle arbeider, gjerne med lyd og interaktive elementer som en integrert del av verket. Fotografi, trykk, tegning, video og lysarbeid er også del av hennes praksis. En stedssensitiv tilnærmingsmåte er et viktig og gjennomgående trekk i arbeidet.

Som Weidemann-stipendiat har Førde tilbragt tid i Steinkjer, og utstillingen vil bære preg av dette.

– Prosjektet tar utgangspunkt i Steinkjer-områdets rike historie og uløselige tilknytning til skogen og skogbruk. De framtredende historiske – og nåtidige – sporene etter skogbruk, tømmerhogst, fløting, sagbruk og trelastindustri, viser hvor sentralt dette arbeidsfeltet har vært for utviklingen av byen og området.

Utstillingen er åpen klokken 12–15 lørdag og søndag. Siste dag for utstillingen er 3. oktober.