Vanvittig start for «Cirkus-direktøren» på Skjelvågen kai – 130 middager solgt på åpningsdagen

Sjef på Brød & Cirkus, Trond Asgeir Lyngstad, melder om en pangstart for pop-up-restauranten på Inderøy.

Lyngstad er godt fornøyd med plasseringen, og ikke minst været. Lyngstad er godt fornøyd med plasseringen, og ikke minst været. Foto: LEIF ARNE HOLME

For Brød & Cirkus-sjef Trond Asgeir Lyngstad er sommerprosjektet i full sving.

Torsdag åpnet nemlig pop-up-restauranten i regi av steinkjerbedriften serveringa.

Nærmere bestemt har Lyngstad rigget seg til på ei kai i Skjelevågen i Inderøy.

– Det gikk kjempebra. Det var virkelig smekkfullt nedpå der, forteller Lyngstad.

Elgburgerne ruler

– Hvilke typer mat er det som serveres?

– Til lunsj er det klassisk blåskjell, chips og aioli, elggryte og bacalao. På kveldstid er det grillfest for grupper, gjerne bestilling. Men det er god bestilling første helga, så det blir definitivt grillmat.

– Hvor mye mat var det det gikk torsdag?

– Vi kjørte ut 130 middager.

– Imponerende. Hva var det folk kjøpte mest av?

– Det gikk mest av elgburgerne, men vi solgte masse blåskjell også.

Trond Asgeir Lyngstad er «cirkusdirektør» i restaurantbedriften Brød & Cirkus Foto: LEIF ARNE HOLME

Mange lokale på plass

Første kvelden var en suksess, kan altså initiativtakeren melde, selv om turistene ikke ser ut til å ha påbegynt storinnrykket riktig ennå.

– I går var det veldig mange lokale, fra Inderøya og Steinkjer, melder «cirkussjefen», og fortsetter:

– Det blir nok litt annerledes når man kommer skikkelig i feriemodus. Vi har også et godt forhold til Gangstad gårdsysteri, så de sender folk som har lyst på litt mer enn kaffe og is vår vei, sier Lyngstad fornøyd.

Shuttle-bussen vil gi turistboom

– Pleier det å være mange turister i Skjelvågen-området?

– Ja, men det vil det i alle fall bli med den økte satsningen til Den Gyldne Omveien, med shuttle-bussen som har stopp fire gang per dag her, fra mandag av.

– Så dere regner med å trekke en del av dem også?

– Ja, det regner vi med. Vi har store forhåpninger til det.

Foto: Leif Arne Holme

Idyllisk

Brød & Cirkus-sjefen melder om idylliske tilstander.

– Det er en utrolig fin ramme rundt her på brygga, og det var jo sydenstemning. Gjennomgangstemaet i går var 26–27 grader og sol, med folkeliv, og folk som myldrer i fjæra.

Han tror det skal fylles godt opp med folk også i dagene framover.

– Nå til helga ser det veldig bra ut, og det blir nok en del neste uke også.

Flere pop-up-restauranter

Brød & Circus er ikke den eneste midlertidige plassen for mat og drikke på Inderøy i sommer.

Som Steinkjer24 tidligere har omtalt, har også to andre pop-up-restauranter fått skjenkebevilling og planlagt sommerlige matopplevelser:

  • Inderøy Catering AS søkte om midlertidig skjenkebevilling ved Kjerknesvågen Kai- og Båtforenings lokaler.
  • Smak Kreativ Catering AS søkte om midlertidig skjenkebevilling ved Hylla småbåthavn.

Pop-up-restauranten til Brød & Circus holder åpent til 7. august.