Sist oppdatert:

Vi har forsøkt å sette sammen en kjapp oversikt, slik at du skal slippe å slite ut strømmetjenester for å finne ut om artisten er noe for deg. Dette er alt du trenger å vite før du går på Steinkjerfestivalen Restart.

Torstein Flakne dukker opp både for artistprat, kirkekonsert og sammen med Stage Dolls, under Steinkjerfestivalen Restart. Foto: MORTEN ANTONSEN

Torsdag

Torsdagen begynner svært lugnt. Stage Dolls- og Kids-gitarist Torstein Flakne drar i gang festivalen med en artistprat klokka 17.30, for senere å spille solokonsert i Steinkjer kirke kl. 20.00. Jeg tror jeg kan garantere en totalt annen utgave av en del av hans kjente hits.

Klokka 19.30 tar Finn Bjelke sitt berømte radioprogram til Storsalen for en Popquiz live, for dem som vil blamere med opparbeidet detaljkunnskap de ellers aldri får brukt.

Mange har ventet spent på å få et gjensyn med Pånnivågn, og torsdag 21.30 vil dette skje på Klubbscenen. Pånnivågn slapp for øvrig låtene «Dødsforakt» og Jærv» tidlig denne sommeren, etter at Follafoss- og Beitstad-rockerne hadde fått unnagjort sitt femårige sølibat fra scenen.

For alle med forkjærlighet for AC/DC, Guns’n’Roses og Mötley Crüe, vil Prospect fra Verdal nok falle i smak. Bandet ga i 2019 ut albumet «Rock’n’roll Beats & Electric Guitars», som ble hedret med en topp-ti-plassering på Sleaze Roxx’ «Årets beste»-liste. Bandet har turnert både Norge og Øst-Europa, og leverte våren 2020 en livestream-konsert med over 14.000 tilskuere.

Pånnivågn vender tilbake, etter fem års pause.

Fredag

Fredag er det visesanger Unni Wilhelmsens tur til å gå i kirka (kl. 19.30), mens Torstein Flakne forlater kirkebenkene og får med seg resten av Stage Dolls på NTE-scenen kl. 20.30. Folk anbefales å ha tanket opp zippoen med lightergass i god tid før «Love Don’t Bother Me» strømmer ut av PA-en.

Tidligere på kvelden vil SKAAR erobre NTE-teltet (kl.18.30). Hun omtales som «Norges Taylor Swift», har blitt kåret til «Årets nykommer» på P3 Gull under by:Larm og «Årets artist» under NRJ Awards. Musikken hennes har i tillegg blitt brukt i Netflix-produksjoner som «Battle» og «Hjem til jul». I 2020 ble hun nominert til to Spellemann-priser for debut-EPen «The Other Side of Waiting», Albumet hun slapp våren 2021, «Waiting», har høstet fabelaktig omtale og opptreden på blant annet «Lindmo».

Etter Stage Dolls, er det klart for Virkelig på Klubben (kl. 22.00). Bandet har tidligere spredd glede på bl.a. Øya, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen og Trænafestivalen, og debutalbumet «Lykke til i livet» fra 2019 ble nominert til «Årets nykommer» på P3 Gull. Fjorårets «Lengsel blir glemsel» høstet også store ovasjoner blant anmelderne, men korona stoppet alle liveopptredener – frem til nå, når du igjen får oppleve dem på scenen. Virkelig verdt en titt.

Virkelig får den ublide oppgaven med å spiller etter Stage Dolls i NTE-teltet.

Tidligere på kvelden, nærmere bestemt kl. 19.30, er nytilskuddet med den store stemmen – Ylva – klar på Klubbscenen. Tidligere i år tok hun NRK-publikummet med storm, i storsatsningen «De neste», hvor seks unge musikalske talenter får møte seks godt etablerte og folkekjære artister. Hennes versjon av Sondre Lerches «Sentimentalist» frembragte tårer i øyekroken hos den gamle garde.

Bak årets store popnavn, dePresno, skjuler bergenseren Bjarte dePresno Borthen seg. Han begynner å bli godt husvarm blant ungdommen, etter at samtlige fem singler fra sistealbumet «Places» ble A-listet på P3. I likhet med Ylva, har også han gjort seg bemerket i NRK-programmet «De neste». Hvilken musikalsk klesdrakt han opptrer med i Steinkjer kirke kl. 22.00, vites ikke.

Den store rosinen i pølsa blir nok headlineren på lørdag (NTE-teltet kl. 23.00). Eneste problemet er at de ikke har fått opplyst hvem dette er. Festivalguru Svein Bjørge var også svært hemmelighetsfull da vi spurte, men «antok det ville slå svært godt an», som han kryptisk uttalte. Så om det er A-ha, et gjenforent Prudence, Astrid S eller Rune Rudberg, forblir et mysterium.

Senjahopen sørger for sjarkromantikk i Klubben.

Lørdag

Sebastian Zalo (Klubben kl. 18.00) slapp høsten 2020 albumet «RTRO//SPKT», som har gjort ham husvarm både på Lindmo og God Morgen Norge. Han ble nominert som årets nykommer på P3 Gull og høstet nylig nominasjon som «Årets nykommer» under Spellemannprisen 2020. I likhet med Ylva og dePresno, var også Zalo blant artistene som ble presentert i NRKs underholdningsprogram «De neste».

I 2018 kom Eva Møller på ideen om å samle 18 av Steinkjers vokalister til tre konserter på Vårt Hjem. Konsertene med Vokal Bonanza ble enormt populære, og Steinkjerfestivalen har bedt dem gjenta suksessen kl 18.30 i NTE-teltet.

Erlend Ropstad (Klubben kl 20.30) kan beskrives som en tidlig Bruce Springsteen, der han energisk forteller sine sosialrealistiske historier i stadionformat – til stor jubel landet over. Fem av hans ti album har blitt nominert til Spellemann-prisen, selv om han fortsatt har til gode å vinne den. Han har derimot vunnet Prøysenprisen 2019, samt blitt nominert til Bendikprisen 2018 og Gammlengprisen 2021. Priser er en ting, men sceneopplevelsen Ropstad er kjent for å servere, er noe publikum legger seg på hjertet i mange år.

OnklP er både fjern og nær på samme tid.

Vømmøl Spellmannslags levde bare noen få år som band, en gang på 70-tallet. Likevel kjenner folk til deres politiske by-mot-land-klassikere snart 50 år senere. Vømmølbasen selv (Hans Rotmo) er fortsatt aktiv, og evner selv i dag å irritere på seg både folk og presse. Det advares mot høylytt allsang i NTE-teltet kl 21.30.

Senjahopen (Klubben kl 22.30) er på mange måter det musikalske motsvaret til vitseprogrammet «Du skal høre mye», bare at humoren er langt bedre og den ironiske distansen definitivt til stede. Raljeringene over ramsalte, nordnorske klisjeer og superlokale forhold i Midt-Troms har pussig nok gjort at bandet har blitt trykket til hjerter helt ned mot Lindesnes. Vi garanterer «tåra, pess og blod» - for å bruke bandets eget uttrykk.

Selv om ingen får vite hvem headlinerne på fredag er, levnes det liten tvil om hvem som topper menyen på lørdag. OnklP & De Fjerne Slektningene (NTE-teltet kl. 23.30) vil gi publikum gjensyn med både «Styggen på ryggen» og «Glir forbi», som han lagde sammen med Jaa9. Jeg tror vi kan love både høy sigge- og høy saggefaktor.

Publisert: Sist oppdatert: