– Mye er fortsatt uklart, men vi vet at mange av aktørene kan stille på nytt til høsten - dersom vi får til å sette opp forestillingene på nytt da. Dermed planlegger vi for det og håper at det går i orden, sier leder i teaterlaget, Andreas Melgård i en pressemelding.

Pandemi-utsatt

Jubileumsforestilingen, som skulle feire at teaterlaget fylte 100 år den 14. januar 2022, måtte utsettes på grunn av covid-restriksjoner, smittevernhensyn og sykdom. Styret i teaterlaget vurderte i en periode å utsette hele oppsetningen i ett år, men har nå snudd etter å ha konferert med aktørene.

– Det viser seg at de fleste med hovedroller er ivrige til å kunne delta før jul, og at enkelte til og med er villige til å gjøre om på planer for skolegang for å være med, så vi gjør nå alt vi kan for å kunne sette opp forestillingene til høsten, forklarer Melgård i pressemeldingen.

100.000 fra Equinor

Når ting ble som de ble, synes Melgård det er ekstra gledelig at Equinor nylig har gitt støtte på 100.000 kroner til Sparbu Teaterlag og jubileumsforestillingen.

– Vi fikk høre før jul at vi kanskje fikk støtte, men var usikre på om det ville la seg gjøre når forestillingene måtte utsettes. Heldigvis hadde det ikke noe å si for Equinor og vi fikk overlevert sjekken for ikke så lenge siden, sier Melgård.