Ingenting å finne på i sommer? Det er så definitivt ikke tilfelle i Malm

Det blir flust med aktiviteter for barn og ungdom i Malm denne sommeren.

Malm IL lokker med aktivitetsdag med hele tre hoppeslott. Malm IL lokker med aktivitetsdag med hele tre hoppeslott. Foto: Toril Johannessen

Det er ikke fritt for ting å finne på i Verran – og det skulle være noe for enhver smak. Dette er programmet for de neste månedene for barn og ungdom på Malm Stadion:

24 juni starter sommerskole med idrettsaktiviteter. Denne gjennomføres i samarbeid med Norsk Folkehjelp og Steinkjer kommune.

– Dette blir en idrettsdag med varierte aktiviteter – turn, fotball og allidrett. Vi deler opp i forskjellige aldersgrupper, og det er åpent for alle fra 1. - 10. klasse i Malm og Follafoss, forteller Per Gunnar Feragen, styreleder i Malm IL.

Ekspertene gir treningstips

3. juli blir det treningscamp og sykkeldag. Denne er i regi av Gjensidigestiftelsen.

– Der blir det instruktører som gir tips og triks for generell trening - løping og styrke. Fokus ligger på å få rett trening for ungdom.

Per Gunnar Feragen lover mye moro i sommermånedene i Malm. Foto: Malm IL

– Det er litt for å få input om hvordan man trener rett og mest effektivt. Aldersgruppa her er tenkt fra 13 år og oppover, ut 10. klasse. Dette er en aktivitet rettet mot ungdom. Sykkeldagen, som går parallelt med denne, er ment for de yngste, fra 0 til 13 år, sier styrelederen.

Tre hoppeslott og vannleker

Aktivitetsdag og overnatting med kveldsunderholdning 17.-18. juli blir også gjort i samarbeid med Gjensidigestiftelsen.

– Det er denne vi er mest spente på. Vi skal ha hele stadion full av leker – tre hoppeslott, fotball, volleyball, frisbee, kurvspill og vannleker. Her er det bare å slå seg løs.

– På kvelden kjører vi kinorunde, med først en film for de yngste, og så en film for de eldre, sier Feragen.

Kajakk og kano

– I tillegg blir det snacks til alle. Og man kan ha med egne telt og overnatte på gressbanen.

Gjensidigestiftelsen står også ansvarlig for «sikkerhetsdag vann», som går av stabelen 14. august.

– Fokuset skal være sikkerhet på sjøen, og bruk av kajakk og kano. Det blir litt om båter og sjøvett generelt, også kan man få teste kajakk og kano.

Ellers blir det servering av lunsj og middag på arrangementene. Alt er gratis for ungene, både å være med og maten. Det vil komme påmeldingslenker etter hvert, og det er mulig å melde seg på helt frem til dagen det skjer, opplyser Feragen.

Info vil komme nærmer arrangementsdatoen på MalmIL.no.