Steinkjer24 har 100 gratisbilletter vi skal dele ut til våre abonnenter til Torgrim Holtes show på Dampsaga 10. juni. Klikk på denne lenken for å se hvordan du blir med i trekningen (Bak mur)

Torgrim Holte avslutter torsdag hypnoseshow-turneen på Dampsaga i Steinkjer, men er allerede i gang med TV-konseptet «Torgrim Holte vs. U21-landslaget».

– Det blir en slags VM i å bomme på straffe. Jeg tror keeper vil få en lett oppgave, med andre ord. Hvis det funker, så er det genialt.

– Men er ikke det risikabelt, på den måten at dette kan skje i en viktig kamp?

– Får jeg dem til å bomme, får jeg dem til å treffe også. Og får jeg til U21-landslaget, tar jeg «Iskrigerne» etterpå, sier Torgrim.

Follestad-videoen sett av 6 millioner

Holte forteller at han har lett etter et slikt konsept, og har stor tro på at det vil fungere godt. Stuntet han gjorde da han hypnotiserte Follestad i «Spårtsklubben» på VGTV tyder i alle fall på det. 6 millioner ganger har dette blitt vist.

– Nordmenn var ekstremt skeptiske i begynnelsen, men Follestad-klippet har gjort at folk er mer motiverte nå, enn for noen år siden.

– Hvor går grensen for hva du kan få til? Kan du hypnotisere meg til plutselig å bli god til å spille fotball?

– Jeg kan hypnotisere deg til å tro at du er god i fotball, i alle fall. Det er for så vidt en god idé – å hypnotisere noen helt vanlige til å tro at de er dritgode, og sende dem på trening med U21-gutta, ler Holte.

Under kan du se et klipp fra da Erik Follestad ble hypnotisert i «Spårtsklubben»:

foto
Torgrim Holte har hatt TV-show med 17 millioner seere i Midt-Østen. Foto: Helene Andresen

Brukes mye av forsvaret

– Hva med mer praktisk bruk av hypnose, kan du hypnotisere folk til å slutte å røyke?

– Ja, det kan jeg også.

Holte forteller at da korona kom, og han ikke fikk reise rundt og holde show, drev han og hjalp folk å slanke seg, slutte å røyke og ga hypnose mot angst.

– Forsvaret bruker meg mye, for å få myke opp frykten og få folk til å slappe av. Jeg er den eneste som har fått lov til å underholde der nå. Siden august har jeg tatt 33 covid-tester og hatt totalt 27 nærkontakter, så det er krevende. Men jeg kunne ikke være den som tok ned hele forsvaret, sier han.

– Jobben er å løfte frem andre, og med hypnose er plutselig folk i sentrum av sitt eget liv.

– Hva er det skumeste du har opplevd med hypnose?

– Det farligste var da jeg hypnotiserte en løytnant i Afghanistan til å tro at han hadde mistet «kølla». Jeg visste ikke at han var væpnet, så i forfjamselsen trakk han pistolen. Da måtte jeg få ham ut av transen kjapt.

Holte var på Inderøy Kulturhus fredag, her kan du se et klipp fra det:

17 millioner TV-seere

– Du er den eneste nordmannen som har opplevd å bli stor TV-stjerne i Midt-Østen. Hvordan kom det i stand?

– Jeg gjorde først et TV-show i Tyrkia, og det gikk fra 2 til 17 millioner seere på tre uker. Det ble også nominert til Gullrosen i Montreux. Etter det har jeg gjort lignende TV-programmer i Libanon og Dubai.

Torgrim forteller at utfordringen er språket. Hvis folk ikke kan engelsk, er det vanskelig å få til hypnose.

– I Riyadh var det ingen som kunne engelsk, men heldigvis fikk jeg en prins, som kunne litt, til å stille opp. Da jeg spurte hva de ville ha ham til å gjøre, sa noen: «Can you make him be Saddam Hussein?». Det ble en veldig merkelig kveld.

Det er heller ikke grenser for hva de tror Torgrim kan få til, og da det plutselig kom en hest forbi, som skulle til et annet TV-studio, trodde folk at det var en mann som var hypnotisert til å tro at han var en hest.

– Det var vanskelig å få folk til å komme til scenen den dagen, ler han.

foto

Tina Turners parykk

Korona har medført en hard overgang til adskillig mindre publikum.

– Det er tungt å jobbe med show i kohorter på 20 og 50, så det har vært opptur å kunne opptre for 200 igjen, denne turneen. Steinkjer på torsdag, blir foreløpig siste stopp, sier Holte.

– Du har vært over hele landet – hvilket folkeferd er enklest å hypnotisere?

– Nordlendinger er lettest. De er ikke vanskelige å få til å stille opp.

– Hvordan kommer trønderne ut?

– De er åpne og byr på seg sjøl. Det har vært hysterisk artig, de jobbene som har vært i Trøndelag. Verden er full av moro.

– Og hva var det absolutt morsomste?

– Da jeg våknet opp på sofaen hos Phil Collins, med Tina Turners parykk på, og henne liggende på en sofa lengre bort. En sånn kveld er ikke hverdagskost.

foto

– Få’n bort

– Angrer du noen gang på at du drar den for langt?

– Nja. Føler ikke at jeg har gjort det. Men noen ganger gjør folk ting som er litt «over the top». Jobben min er da å stoppe dem.

Han gjorde en gang et show for de kvinnelige taxi-sjåførene, og fikk voldsom reaksjon fra den ene, da hun trodde at hun hadde fått penis.

– «Få’n bort», ropte hun, og jeg skjønte at jeg måtte få henne ut av transen. Jeg ble senere fortalt at hun hadde vært mann tidligere, og for ikke lenge siden hadde foretatt kjønnsskifteoperasjon.

– Hvordan blir man egentlig hypnotisør? Hva var det som gjorde at du ble interessert?

– Jeg fant ei bok om hypnose, og trodde ikke helt på det, så jeg måtte prøve. Jeg var bare 15 år, og holdt på drite på meg da det plutselig funket. Jeg er stort sett selvlært siden det. Psykologer lurer ofte på hvordan jeg gjør det. Jeg har utviklet min egen metode.

– Hva vil steinkjerbyggen få oppleve på torsdag? Kan du gi oss hint?

– Noe jeg har prøvd i det siste er å få folk til å tro at de kan trylle bort noen. De erstolte når de klarer det, også tar jeg dem ut av transen og ber dem prøve å trylle dem tilbake. Ellers blir det folk som tror de står fast i gulvet eller sliter med å telle fingrene sine, avslører han.

– Jeg har ikke gjort jobber i Steinkjer på 25 år, så dette ser jeg virkelig frem til. Og jeg tror også folk trenger å ha det morsomt igjen nå.