– Jeg ble litt paff! Det var det siste jeg hadde forventet, men det var utrolig stas, rett og slett, sier prisvinner Julie Skaufel (37).

– Jeg ble synlig

I begrunnelsen heter det at Steinkjer kommune ønsker å verdsette en hardtarbeidende manusforfatter og regissør fra Steinkjer for hennes innsats innenfor kulturfeltet, og vi ser frem til å følge Julie og hennes produksjoner i årene som kommer.

– «Hjem til Jul» ble et skifte for meg rent karrieremessig. Det hjalp meg videre. Jeg ble synlig, sier Julie Skaufel.

Oppvokst i Steinkjer

Julie Skaufel er oppvokst på Steinkjer og er for tiden bosatt i Oslo. Julie er både skuespiller, manusforfatter og regissør. Hun er mest kjent for å ha vært med å skrive manus til begge sesongene av Netflix-serien, «Hjem til Jul». «Hjem til jul» var den første norske originalserien på Netflix, og har hatt stor suksess både nasjonalt og internasjonalt.

Mottok filmpris

Julie Skaufel har også hatt regi på kortfilmen «hvorfor er du svart», som mottok Gnistprisen på kortfilmfestivalen i Grimstad i 2021. I disse dager er Julie aktuell med serien Julestjerna på TV2 som har premiere 3. desember.

Julie jobber nå med et prosjekt hun har holdt på med siden hun var 17.

– Jeg vil ikke si så mye om det annet enn at det er en spillefilm.

Takker kinovakta

Julie understreker at kulturlivet er selve grunnsteinen for på skape et godt miljø.

– Jeg synes det er bra at Steinkjer satser så mye på det nye kulturkvartalet. Jeg vokste opp på gamle Dampsaga, tok pianotimer der, satt på kafeen, hang på biblioteket og snek meg inn på filmer jeg var altfor ung til å se. Men det ble avgjørende for mitt yrkesvalg. Takk til kinovakta som slapp meg inn, sier Julie Skaufel.

Nils Aas-skulptur

Prisen som deles ut i kommunestyremøtet onsdag 15. desember består av et diplom, en skulptur utført av kunstneren Nils Aas og et pengebeløp.

Steinkjer kommune har også gitt ut et kulturstipend og idrettsstipend. Dette går til Lise Sofie Nøss og Mathias Vanem Aas.