Stjernemusikeren med nytt album – spilt inn på kirkeorgel i Steinkjer

Den anerkjente komponisten og keyboardisten Ståle Storløkken gir ut sitt andre soloalbum. Det har et lokalt kirkeorgel, med hjelp av en lokal stjernegitarist, satt sitt preg på.

Jazzmusiker Ståle Storløkken. Foto: Julianne Schultz

Albumet «Ghost Caravan» følger opp den spellemannsnominerte HUBRO-utgivelsen «The Haze of Sleeplessness» (2019), som var Storløkkens første soloalbum.

«Ghost Caravan» er spilt inn på kirkeorgel i Steinkjer Kirke, opptak er gjort av stjernegitarist Stian Westerhus fra Jådåren. Albumet er mikset i Heaven Hill Studio av Storløkken selv, og mastret av Helge Sten i Audio Virus Lab.

– Ren improvisasjon på kun et kirkeorgel

Ifølge Grappa Musikkforlag, som gir ut albumet, står den nye skiva i stor kontrast med forløperen «The Haze of Sleeplessness». Der det første albumet var preget av keyboard, blir et kirkeorgel i Steinkjer helt sentralt i nyutgivelsen.

– «Ghost Caravan» et produkt av ren improvisasjon på kun et kirkeorgel. Noe disse albumene deler er en åpenhet og et tilsynelatende ubegrenset rom hvor lytteren får utfolde sine egne fantasier og sin egen unike lytteopplevelse, skriver musikkforlaget i en pressemelding.

Cover Ståle Storløkken - "Ghost Caravan". Foto: Design: Aslak Gurholt (Yokoland

Ti separate stykker

Albumet består av ti separate improviserte stykker som sammen utgjør en «uformell suite» hvor repetisjoner av nøkkelelementer og sekvensielle titler repeteres.

– Storløkken har med dette laget en slående enhetlig, selvrefererende estetisk verden som med sikkerhet kan stå som et kunstverk, skriver Grappa Musikkforlag.