Daniel Viem Årdal fra Steinkjer er en av de 14 deltakerne i årets sesong av TV-programmet Farmen. Foto: Tea Eline Skarpjordet

Farmen-Daniel ble oppsøkt og skjelt ut på jobb

Steinkjerbyggen Daniel Viem Årdal har gjort seg bemerket for norske TV-seere i høst. Både på godt og vondt. Selv ser han tilbake på Farmen-oppholdet med et smil.

– Jeg har lenge hatt lyst til å delta på Farmen, og har meldt meg på hele tre ganger tidligere. I år hadde jeg egentlig ikke tenkt noe på det, men da var det mamma som meldte på oss begge, forteller Daniel Viem Årdal.

Slik ble han valgt ut til å være med i årets sesong av det populære Tv-programmet, og hadde fra første dag en klar plan om hvordan han skulle opptre.

– Jeg var der for min egen del, og når jeg først fikk være med skulle jeg være med for å vinne, påpeker Viem Årdal.

Etter å ha meldt på seg selv til flere sesonger av programmet, er det først i årets sesong at Steinkjerbyggen ble valgt ut som deltaker. Foto: Tea Eline Skarpjordet

Overrasket over deltakerne

Innspillingen av årets Farmen-sesong starter midtsommers og varer i 11 uker. Med et kamera ved sin side store deler av dagen var det ikke alltid like lett å slappe av.

– I starten gikk jeg nok å så inn i kameraet hele tiden, men jeg ble ikke helt omsluttet av den der innspillings-bobla, og følte at jeg alltid hadde en fot utenfor.

Selv om han hadde laget seg en plan på forhånd, ble han også overrasket.

– Det som overrasket meg mest var hvilke deltakere som skulle være med. Det var en godt og blandet gjeng med veldig ulike personer.

Men de fleste gikk godt sammen. Selv om det ofte oppsto intriger og konflikter, som Viem Årdal innrømmer at han selv noen ganger sto i spissen for.

LES MER: Daniel fra Steinkjer del av fuktig utflukt på Farmen

LES OGSÅ: Steinkjerbonden: – Jeg blir liksom aldri helt klar

Er ikke redd for å si ifra

– Jeg er ikke redd for å si ifra, så når noe er på kanten så gir jeg klar beskjed om hva jeg synes om det.

En av de seneste episodene av programmet viser at en av deltakerne saboterer ved å tenne på en duk inne i huset. Samtidig med dette oppholder Viem Årdal og en annen deltaker seg på loftet.

– For meg blir det helt idiotisk, å skulle tenne på noe i et såpass gammelt hus og så bare gå i fra det. Da sa jeg klart i fra til både produksjonen og alle involverte.

Selv om han alltid står på sitt og ikke lar seg påvirke av andre beskriver han seg selv som en rolig type. En helt vanlig fyr.

– Men spør du vennene mine vil de kanskje svare at jeg er den som diskuterer og kverulerer mest.

Opplever mye hets

Det har dermed også ført til at flere kommer bort til han for å si hva de tenker om programmet og deltakelsen til Viem Årdal.

– I går kom det en dame innom der jeg jobber og skjelte meg ut. Hun sier rett ut at jeg ikke hadde empati, ikke brydde meg om folk, og at jeg hadde masse å lære for å kunne bli et godt menneske.

Dette mener han viser hvor mye engasjement programmet skaper. Ofte er det godt voksne folk som kommer med ulike tilbakemeldinger. Både i kommentarfelt og ansikt til ansikt.

– Jeg prøver å forklare at de må huske på at det bare er en liten del av det som skjer inne på gården som vises på TV.

Viem Årdal legger vekt på at det er mye klipping, slik at det som kommer frem på TV fremstilles slik produksjonen ønsker. Og ikke nødvendigvis alltid slik hendelsesforløpene er.

– Men selve oppholdet ser jeg tilbake på som veldig positivt, og jeg er god venn med flere av de andre deltakerne i dag.