Steinkjer FK er i fin flyt, og har etter første serieuke innkassert seiere både for damelaget, J19 og A-laget. Nå har de gjort sin viktigste signering for året også, i og med at Sparebanken Midt-Norge blir med som hovedsamarbeidspartner.

Gir en halv million til fotballhall

Dette er på ingen måte noe nytt samarbeid, ettersom de har hatt med hverandre å gjøre i flere tiår, men en del nye satsningsområder har gjort at det har vært særlig viktig å beholde dem i denne perioden.

– Gjennom samfunnsutbyttet har Sparebank 1 SMN bidratt med 500.000 kroner til fotballhallen som er under bygging, forteller banksjef Guri Brede.

De er sparsomme med opplysninger om totalbeløpet, men i tillegg til hallen, går Sparebank 1 SMN inn med 150.000 kroner samt dekker en del aktiviteter.

– Den svarte natta er over

– Den svarte natta er over, sier styreleder i Steinkjer Fotballklubb, Hermod Fledsberg, filosofisk, og refererer til at det igjen er mulig å spille kamper, etter 1,5 års koronapause.

Det unike i SFKs tilfelle er at spilleravganger som følge av korona, som har vært et kjempeproblem alle andre steder, ikke har funnet sted på damelaget.

– Ingen har sluttet på grunn av korona, og det er ganske unikt. Jeg tror det har å gjøre med god jobbing for å holde spillerne motiverte, sier Bernt Myrvold.

Får treningsgruppe i Trondheim

Som nytt tiltak har de opprettet en trenergruppe i Trondheim også, for dem som har dratt dit for å studere.

– Dette har vi gjort for at det skal være mulig å spille lengre på Steinkjer. Vi har en treningsgruppe på 6–7 stykker der, som har en trener fra Tynset, også trener de med resten av laget hver søndag. Noen ville nok ikke fortsatt å spille, hvis vi ikke gjorde det på den måten, forklarer Myrvold.

– På en del områder er vi to divisjoner over der vi er, sier Fledsberg.

– Med slik satsning, har dere betydelige ambisjoner, får man anta?

– Vi skal ha bra tilbud på dame- og herresiden, så får vi se hvor det går, sier Hermod Fledsberg.