2.500 skyttere deltar i årets utgave av Landsskytterstevnet innendørs, som arrangeres for andre gang. I år som i fjor sender Steinkjer24 all spenningen fra Stjørdalshallen gjennom konkurranse-langhelgen.

Det var Det frivillige Skyttervesen (DFS) som i fjor innførte Landsskytterstevnet innendørs, som et nytt nasjonalt topparrangement i tillegg til et tradisjonsrike Landsskytterstevnet – som i sommer arrangeres i Steinkjer.

– Årets to landsskytterstevner er nok de største og mest komplekse sportsarrangementer som vil foregå i Trøndelag i 2024. Til sammen vil det delta 7.500 skyttere på de to stevnene, sier kommunikasjonssjef Terje Vestvik i DFS.

Se tidspunkt for de ulike øvelsene i faktaboksen under.

45 timer med direktesending

Polaris Media ASA, som Steinkjer24 er en del av, har eksklusiv senderett til hele Landsskytterstevnet innendørs.

– Vi hadde svært gode erfaringer med fjorårets LS innendørs, så nå satser vi på et enda bedre produkt med direktesendinger fra morgen til kveld, med masse spennende skyting, intervjuer fra indre bane, studiosendinger med gjester og reportasjer, sier daglig leder Stig Vågnes i Polaris Media Streamsenter.

Prosjektleder for LS24-sendingene Vegard Holmen og daglig leder Stig Vågnes i Polaris Media Streamsenter gleder seg til 45 timer med direktesendinger førstkommende helg. Foto: Nils Harald Ånstad

Sammen med seg har han mange dyktige medarbeidere fra streamsenteret i Ålesund og lokale mediehus i Polaris Media.

– Du kan følge alle konkurransene direkte fra torsdag ettermiddag til og med finaledagen søndag hos en av våre 55 nettaviser – fra Alta i nord til Lindesnes i sør, sier Vegard Holmen som er prosjektleder i streamsenteret for LS Innendørs.

Det vil bli skutt fra tidlig morgen til sen kveld hvor 50 skyttere skyter samtidig i den midlertidig oppsatte skytebanen i Stjørdalshallen. Publikum vil bli underholdt med skyting hele dagen av et dedikert speakerteam og arenaproduksjon.

– Speakerteamet med Tor Idar Aune i spissen vil skape en fantastisk ramme i hallen, hvor hvert av de over 100.000 skuddene som skal avfyres i løpet av helga vil følges, sier Vestvik.

– Landets mest likestilte breddesport

Torsdag, fredag og lørdag vil de innledende skytingene foregå, mens søndag er avsatt til finaler. Søndagen innledes med at 200 skytterlag skyter lagskyting for å kåre landets beste skytterlag.

Deretter er det en spektakulær hurtigskytingsfinale kalt «Ola Five-skytingen», oppkalt etter DFS sin første leder fra 1893. Til slutt kåres de ni landsmestrene.

«Mesternes mester»-aktuelle, Ole Kristian Bryhn, ble den første vinner av Landsskytterstevnet innendørs i 2023. Det knyttes stor spenning til om det blir en mann eller kvinne som i år stikker av med seieren som landsmester.

– Det er et av de særpregede spenningsmomentene i skyttersporten, at kvinner og menn i alle klasser konkurrerer på helt like vilkår, og det gjør oss til landets mest likestilte breddesport, sier Vestvik.

«Mesternes mester»-aktuelle Ole Kristian Bryhn ble den første vinner av Landsskytterstevnet innendørs i fjor. Foto: DFS