Innherred Buesport har opphørt å eksistere. Dette er ikke fordi interessen har vært for lav, men fordi navnet sendte ut feile assosiasjoner, ifølge Idrettsforbundet.

– Idrettskretsen mener at «buesport» høres ut som om vi driver med salg av sportsutstyr. Derfor måtte vi endre. Det måtte enten være «lag», «forening» eller «klubb» i navnet, forklarer Johan Skaanes.

Har drevet siden 90-tallet

Han ble under stiftelsesmøtet forrige onsdag valgt til leder for Innherred Bueskytterklubb.

– Vi har drevet med dette siden 90-tallet, men ville rendyrke sporten, så vi har dannet egen klubb, sier Skaanes.

Hvor mange som blir med i den nye klubben, vet han ikke, men det er allerede 13 stykker på lista.

– Men nå er det så ferskt at vi ikke har fått papirene fra Brønnøysund ennå, ler han.

Nils Torske skyter med engelsk langbue. Foto: JOHAN SKAANES

Kamp om treningstidene

Navneutfordringen er ikke det eneste de har hatt å hanskes med.

– Det er en evig kamp om lokaliteter, og vi slåss mot mange for å få våre tilmålte halvtimer i haller. Det er et problem for alle særidretter at gymsaler er bygd for ballidrett. Vi er i loopen for å finne lokaliteter, forteller Skaanes.

Utfordringen har ofte vært at de får litt dårlige treningstider, som gjør det vanskelig for de yngste å være med. Det blir vanskelig å få frem den neste Martinus Grov da, mener han.

– Alle klubbene sliter med å få gode haller. Vi må også ha nett og sikkerhetsutstyr, slik at vi ikke ødelegger hallene, forklarer Skaanes.

Mulig å bli god i voksen alder

Bueskyttersporten har imidlertid en del fordeler.

– Det er noe man kan bli verdensmester i en alder av 50 år i. Bueskyting egner seg for alle fra 9 til 90 – det er en ordentlig familieidrett. Vi har også en nestleder som sitter i rullestol, så sporten kan funke for mange, forteller Skaanes.

Den utøveren de har hatt som har drevet det lengst de siste årene, er Knut Ivar Ramberg.

– Han har flyttet sørover nå, men hevder seg i norgestoppen. Ramberg begynte med dette i voksen alder, og ble svært god. Det er ikke så mange idretter der det er mulig, sier Skaanes.

Innherred Bueskytterklubb favner medlemmer fra både Steinkjer, Verdal og Levanger, og alle interesserte oppfordres til å ta kontakt.