Blant de 26 utøverne som stilte til start på 5000-meteren i U-20 klassen under mesterskapet, tok som kjent Mathias Vanem Aas (17) tredjeplassen, kun slått av utøvere både ett og to år eldre. Men han var ikke den eneste utøveren fra Steinkjer som imponerte.

Tredjeplass ble det også på Malin Opdahl, i 3000-meter kappgang, som eneste representant fra Beitstad IL under mesterskapet. Hennes 15,28,44 holdt til den den tredje sterkeste tiden i et heat med fire utøvere, og var også ny personlig bestetid på distansen for 18-åringen.

Totalt stilte Steinkjer FIK med 11 utøver fordelt på de ulike øvelsene. Til tross for at den øvrige medaljefangsten uteble, leverte de lokale talentene flere sterke resultater.

Tre hundredeler unna medalje

Bastian Elnan Aurstad er vant til å løpe fra de fleste, men endte på en 4. plass på 200-meteren i U-20 klassen med tiden 21,98 i finalen. Her er det på sin plass å nevne at samtlige utøvere som løp fortere enn 16-åringen fra Steinkjer tilhører årsklasser både to og tre år eldre. Knappe tre hundredeler skilte Elnan Aurstad og 18 år gamle Kenny Emi Tijani-Ajayi fra Tjalve IK, som kapret bronsen.

Bastian Elnan Aurstad spurtet inn til 4. plass, kun tre hundredeler bak bronseplass. Gullvinneren på øvelsen satte en tid som var 44 hundredeler raskere enn steinkjerbyggen, men er også tre årsklasser eldre. Foto: Leif Arne Holme

Flere fjerdeplasser

Fjerdeplass ble det også på Mathias Flak, i U-23 klassen på 5000 meter. På tiden 14,53,44, var han kun 17 hundredeler bak tredjeplassen, som må kunne sies å være surt på en slik distanse.

Også på 1000 meter stafett i U-20 klassen måtte utøverne fra Steinkjer ta til takke med den sure 4. plassen. Men med et lag bestående av Adrian Antero Kinnunen (18), Sander Dalbu (18), Sivert Moen (16) og Bastian Elnan Aurstad (16) er det uansett et sterkt resultat.

– Bra tid på et ungt lag, skriver Steinkjer FIK i en oppsummering av mesterskapet på sine nettsider.

På 5000 meter i U-23 klassen havnet også Mathias Flak på 4. plass, kun 17 hundredeler bak den siste pallplassen. Foto: Leif Arne Holme