Sist oppdatert:

Full konsentrasjon i starten. Fra venstre: Bastian Elnan Aurstad, Olav Dybdahl-Holthe, Ørjan Sagmo og Ole Daniel Prigge Foto: Stig Jakobsen

Bastian Elnan Aurstad (16) tok sjokkerende 7 UM-gull i 2020 – to i tresteg (innendørs og utendørs), én i lengde (innendørs), én på 60m hekk (innendørs), én på 100m hekk (utendørs), én på 300 m hekk (utendørs), og én i mangekamp (7-kamp innendørs).

Jevnt halvveis

Lengre distanser har han foreløpig holdt seg unna – frem til i dag. Men i KM på Ørin søndag, parkerte han mellomdistanseløperne relativt enkelt. Olav Dybdahl-Holthe var imidlertid jevnt med Bastian ved passeringen midtveis, men i spurten ble han lett match for sprintkongen fra Steinkjer Friidrettsklubb.

– Det var lang distanse for deg, det her.

– Ja, 850 meter er i overkant. Jeg bruker ikke å springe lenger enn 400 m. Men jeg hadde ikke noe å gjøre i dag. Også så jeg at det var kretsmesterskap, og tenkte jeg skulle bli med, bare for å øve.

– Hvordan føltes det?

– Det der var hardt, og jeg kjenner hvorfor jeg ikke holder på med slike lange distanser.

– Så det er ikke slik at langdistanseløperne Mathias Vanem Aas og Mathias Flak trenger å tørke svetteperlene helt ennå?

– Absolutt ikke.

Det var jevnt ut fra start. Foto: Stig Jakobsen

Tok Warholms gamle rekord

Bastian har en rekke med svært gode prestasjoner å vise til, hvor norsk aldersrekord på 300 m i 15-årsklassen nok henger høyest. Dette fordi Karsten Warholm hadde denne rekorden frem til 2019.

– Gjør du dette som en test på deg selv - å prøve deg på nye distanser?

– Nei, mest bare i dag, for å kjenne på formen. Jeg har 400 m hekk på lørdag i neste uke, og ville teste formen før det.

– Hva er målet for sommeren?

– Nei, det er å komme under 54 sekunder på 400 m hekk i løpet av sommerferien.

Bare slik at du skjønner hvor raskt det er: Norges-rekorden for kvinner er 54,72 sekunder.

Bastian kommer i mål i ensom majestet. Foto: Stig Jakobsen

Publisert: Sist oppdatert: