På en vanlig 400 meter, med eller uten hekk, ville det være enkelt å spå vinneren, men når løpet foregår opp en hoppbakke, med en stigning på 140 m, er det ikke «bankers».

2. oktober foregår dette uortodokse løpet på Lillehammer, hvor de to OL-vinnerne – Warholm og Northug – samt en rekke andre skal til pers i det som kalles «Red Bull 400».

Lysgårdsbakkene på Lillehammer er de som skal sørge for at melkesyren pipler hos deltagerne.

– Dette blir fjerde gang Red Bull 400 arrangeres i Norge, og første gang det skal skje i det ikoniske og historiske hoppanlegget på Lillehammer. Tidligere har konkurransen blitt arrangert tre ganger tidligere i Granåsen, fra 2017-2019, forklarer Kristian Myrseth i Red Bull Norge.

Karsten Warholm skal normalt ha stålkontroll på distansen. Foto: RICHARD SAGEN

400–500 deltagere tidligere

De tidligere utgavene har vært svært populære.

– Hvor mange deltagere det blir i Lysgårdsbakkene på lørdag er vanskelig å estimere, ikke minst med tanke på at værmeldingen for helgen ikke ser så bra ut. Men utgavene i Trondheim hadde rundt 400-500 deltagere årlig, sier Myrseth.

Petter Northug skal delta både individuelt og på stafettlag med blant annet Karsten Warholm. Det er godt mulig at flere kjente idrettsprofiler dukker opp, men det er ikke bekreftet foreløpig, opplyser Red Bull Norge.

Vi kommer i tillegg til å produsere en råstoff-pakke med stillbilder, klippebilder og videointervjuer med Northug og Warholm som dere vil få tilsendt forhåpentligvis senest kl. 18 på lørdag.