Faktisk skjedde den mest alvorlige hendelsen, knyttet til nattelivet, før landet offisielt genåpnet. Den fikk politiet melding om rundt klokken 02.00 natt til lørdag.

– Melder hevder han er blitt slått til og fått brukket nesen utenfor et utested i Steinkjer. Politiet har opprettet sak og avhørt fornærmede, så får vi se hva det blir til, forteller Gunnar Solli i politiet.

Dette er også den eneste hendelsen i nattelivet som avsnittleder Solli har på loggen lokalt.

– Så gjenåpningen har med andre ord gått rolig for seg i Steinkjer sammenlignet med det man ser andre steder?

– Nå er det noe som kanskje har blitt litt hauset opp i media, men i forhold til det som er meldt andre plasser har vi ikke merket så mye til det. Det har vært roligere her.

Demonstrasjon og husdyr på luftetur

Fredag ettermiddag fikk politiet melding om en demonstrasjon i Straumen i Inderøy.

– Meldingen gikk ut på at det var demontranter med plakater og trompeter som lagde mye lyd. Det skal også ha blitt tegnet med kritt på asfalten, forteller Solli.

– Det var rolig da politiet ankom stedet, og arrangøren lovet å rydde opp etter seg, sier Solli, som ikke er kjent med hva som ble demonstrert mot.

Steinkjer24 kjenner til at det var en klimastreik i forbindelse med Fridays For Future i Straumen fredag, men har ikke kjennskap til om meldingen politiet fikk har tilknytning til denne.

Ellers fikk politiet melding om at en flokk på rundt 20 kyr var på en utilsiktet luftetur i Byavegen natt til lørdag.

– Bonden fikk bistand med å samle dyrene sine, mens togleder fikk beskjed om å kjøre sakte forbi stedet. Situasjonen ble tatt hånd om.