Fra 20. mai til begynnelsen av juni utfører strømselskapet Tensio inspeksjon av strømlinjene med helikopter. Dette medfører helikopterflyving i lav høyde en rekke steder.

I forkant sendes det ut varsel på sms til berørte eiendommer/adresser. Det har blant annet gått ut melding til beboere på Kvamsenget:

«Viktig informasjon: Tensio inspiserer strømnettet og vil fly med helikopter i nærheten av din eiendom i tidsrommet 20. mai - 5. juli.»

På deres nettsider skriver de at de fleste trenger ikke gjøre annet «enn å notere seg at de vil kunne se et helikopter i lavere høyde enn normalt i sitt nærområde i løpet av den nærmeste tiden.»

Men alle med hest utendørs må ta kontakt.

– Men hvis det er spesielle forhold på eller rundt din eiendom som vi bør vite om, ber vi om at du varsler oss om det. Det mest typiske tilfellet er hester utendørs. Da er det viktig at vi får beskjed om det slik at dette kan hensyntas i planleggingen av flyaktiviteten, skriver Tensio på deres nettsider.

De skriver også litt om hvorfor strømnettet skal inspireres:

  • Vi sjekker og tar bilder av strømmaster. Kontrollen gir oss viktig informasjon vi deretter kan bruke for å planlegge vedlikeholdsbehov i strømnettet.

  • vi kartlegger vegetasjon i nærheten av strømlinjene som vi kan bruke for å planlegge skogrydding. Riktig skogrydding bidrar til å redusere antall trefall over strømlinjene, som igjen reduserer antallet uønskede strømbrudd.