Vegtrafikksentralen publiserte klokken 07.49 onsdag morgen en Twitter-melding der de advarer om glatte veier i Trøndelag.

«Tilpass farten etter forholdene og kjør forsiktig», står det i meldingen.

Politiet har onsdag morgen rykket ut til minst fire trafikkuhell i Trøndelag, også i Steinkjer-området kan det være krevende kjøreforhold.

Adresseavisen er ikke kjent med om glatt føre var årsaken til alle trafikkuhellene i Trøndelag onsdag morgen, men operasjonsleder Anne Birgitte Arras ved Trøndelag politidistrikt har uttalt at glatte veier har blitt nevnt i flere meldinger, blant annet i forbindelse med ulykken ved Klett og en utforkjøring på Hølondvegen i Melhus kommune.

Trafikkoperatør Stian Gullvåg ved Vegtrafikksentralen forteller at de har fått en del meldinger om glatte veier rundt omkring i fylket onsdag morgen.

– Det har spesielt vært en del fra Orkland og områdene rundt Meldal. Vi har også fått noen klager på fylkesvei 705 i Selbu, sier han.

På fylkesvei 705 i Stjørdal var det en utforkjøring onsdag morgen. Trafikkoperatør Gullvåg forteller også om meldinger fra fylkesvei 17 i Namsos- og Foldereid-området natt til onsdag. Han sier at alle entreprenører er på veiene for å strø onsdag morgen.

– De jobber for fullt, men det er mange kilometer med veinett som skal vedlikeholdes. De rekker ikke over alt samtidig, påpeker Gullvåg.