På Twitter meldte Politiet i Trøndelag følgende kl 18.20:

– Bevæpnet politiet har iverksatt etterforskning etter melding om mulig alvorlig voldshendelse i Steinkjer sentrum. Informasjonen som er frembragt tyder ikke på personskade. Politiet kan ikke gi mer informasjon i saken, før involverte parter er avhørt.

– Vi kan ikke gå ut med noen opplysninger på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt.

Ingen melding om skadde

Hun forteller at det ikke er noe å bekymre seg for.

– Det er ingen melding om skadde personer, men vi har en pågående innsats i Steinkjer, sier hun.

Bevæpnet politiet har iverksatt etterforskning etter melding om mulig alvorlig voldshendelse i Steinkjer sentrum. Informasjonen som er frembragt tyder ikke på personskade. Politiet kan ikke gi mer informasjon i saken, før involverte parter er avhørt, skriver politiet på Twitter.

Engen opplyser at de har kontroll på flere personer.

– Det er mer og mer som tyder på at det ikke er så alvorlig som først meldt. Saken er ganske uoversiktlig. Vi må etterforske om det som har blitt sagt, stemmer overens med andre forklaringer, sier hun.

Oppsto mens politiet var på øvelse

Ifølge Trønder-Avisa skal den reelle hendelsen ha kommet mens politiet var på øvelse på Steinkjer ungdomsskole, hvor temaet var nettopp pågående, livstruende vold.

– Vi er på samtrening sammen med ambulanse og brann. Det er en del av vår årlige trening. Vi trener på det som kalles pågående livstruende vold, sier Olav Strid, som er innsatsleder på øvelsen.