Sist oppdatert:

Det går fram av en pressemelding fra stipendstyret.

– Stipendstyret falt samstemt og pladask for Ellen Solbergs små fargerike skulpturtablåer, sier Marianne Vanem, ny styreleder for Jakob Weidemanns Minnestipend, i pressemeldingen.

– Men bak, eller snarere båret av, det sjarmerende ytre ligger det et dypt engasjement i en av vår tids verste kriser, flyktningekrisen. Og det engasjementet setter vi pris på, sier Vanem.

Får 50.000 kroner

Ifølge FB-siden til organisasjonen ligger stipendiet for tiden på 50 000 kroner. Det forventes normalt at stipendiaten bor og arbeider på Steinkjer 4-6 uker, men for Solbergs del er det snakk om en periode på tre uker.

– Jeg gleder meg til Steinkjer, sier Ellen Solberg.

Solberg er født i 1969, bor og arbeider i Råde. Men skal altså de kommende ukene holde til i kunstnerleiligheten på Studio Blikket, hvor hun skal jobbe med grafikk, tegning og modellering.

– Jeg verdsetter stort Steinkjer kommune sitt engasjement med å ta imot flykninger, med et trygt sted å bo og inkluderingen i lokalsamfunnet. Jeg kommer selv fra Råde, som i begynnelsen av mars tok imot 35 flykninger fra Moria-leiren. Og det gleder meg at Steinkjer har tatt imot fire barnefamilier fra samme leir. Flere av de nyeste figurene jeg har laget, er skildringer av mennesker fra Moria-leiren.

Kulminerer i utstilling våren 2022

Etter arbeidsoppholdet følger stipendiatutstillinga våren 2022, som vil bestå av rundt 380 små skulpturer og andre grafiske arbeider i ulike teknikker.

– Ellen Solberg former sine små mennesker i lufttørkende modelleringsmasse, de er «kopier» av virkelige mennesker, utstyrt med sykler, telt og soveposer og andre livsnødvenigheter for mennesker på flukt, skriver Jakob Weidemanns Minnestipend.

Kunstneren har utdanning fra både Vestlandets Kunstakademi i Bergen, Akademia Del Belles Artes i Madrid 1998 og Mølla Kunstskole i Moss. Hun har deltatt på en lang rekke kollektivutstillinger over hele landet og hatt en rekke separatutstillinger, i tillegg til å være «kunstnerisk medansvarlig» for tre skulpturer i Slottsparken i Oslo, deriblant en gigantisk meitemark.

– Sånn er Ellen Solbergs kunst, stort blir smått og smått blir stort, og da ser vi alt tydeligere, skrive minnestipendet.

Publisert: Sist oppdatert: