På grunn av koronasituasjonen har Steinkjer kommune tilrettelagt for at de som er i karantene skal få mulighet til å stemme ved årets stortingsvalg. Rådgiver i kommunen, Kari Aarnes, forteller at de har åpnet for forhåndsstemming ved teststasjonen på Egge.

– Vi er pålagt å ha en beredskap i forhold til at alle skal få stemme. Er det noen som er i karantene, så må dem kontakte oss og gi oss beskjed om det, så skal vi finne en løsning.

Åpent hver fredag

Frem mot valgdagen, 13. september, kan de som er i karantene møte opp ved teststasjonen hver fredag, og avlegge stemme med bilen som avlukke.

– Løsningen ble å bruke testmottaket. Der oppe har vi smittevernutstyr som gjør det enkelt for oss å kle på oss rett, sier Aarnes.

Hun informerer om at det foreløpig kun er åpent én gang i uka midt på dagen, ettersom det ikke er så mange smittetilfeller nå.

– Hvis vi skulle være uheldig

– Hvis vi skulle være så uheldig at vi får økt smitte, så må vi ta en ny vurdering av omfanget av tilbudet.

Aarnes sier hun håper at det ikke blir nødvendig å utvide tilbudet.

– Det er klart at hvis det er siste uke vi har forhåndsstemming og det er over 100 smitta, så må vi kanskje utvide med flere dager i uka, men vi får håpe at vi slipper det.

Foreløpig er det ingen som har henvendt seg, men rådgiveren oppfordrer alle til å stemme.

– Vi er veldig glade for alle som forhåndsstemmer, og vi ønsker å spre velgerne mest mulig gjennom hele perioden.