Kommuneoverlegen i Steinkjer har fastsatt lokal forskrift om fritak fra smittekarantene for elever og studenter over 18 år i Steinkjer kommune.

Bakgrunnen er at nasjonal forskrift skiller mellom personer over og under 18 år når det kommer til krav om smittekarantene.

– Personer under 18 år fritas fra 16. august for smittekarantene gjennom nasjonal forskrift, mens de over 18 år ikke er fritatt. Kommuneoverlegene gis imidlertid myndighet til å vedta lokal forskrift om fritak også for personer over 18 år, skriver Steinkjer kommune i en pressemelding fredag.

Formålet med den lokale forskriften er at barn og unge skal ha en mest mulig normal hverdag med ordinære barnehage- og skoletilbud.

– Fritaket gjelder for elever og studenter over 18 år i opplærings- og utdanningsvirksomheter i Steinkjer kommune, forutsatt at de gjennomfører testing i samsvar med kommunens retningslinjer, skriver kommunen og legger til:

– Fritaket gjelder ikke for elever som er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære kontakter til den smittede- disse må i karantene på ordinært vis.