Det fremgår i en pressemelding, og kommunen har lagt ut samme informasjon på sine nettsider.

– Barn og unge får svært sjelden alvorlig koronasykdom, men enkelte kan ha behov for sykehusinnleggelse. Vaksinasjon kan redusere denne risikoen. De som ønsker vaksine, får tilbud om Comirnaty fra BioNTech/Pfizer, opplyser kommunen i en pressemelding.

Videre påpeker kommunen at barn i alderen 5–11 år får egne barnedoser av vaksinen.

– Immunitet gjennom infeksjon, med eller uten én dose vaksine kan gi bred og varig beskyttelse hos barn og unge. De som tidligere har gjennomgått covid-19 anbefales én dose koronavaksine.

For dem som har fylt 18 år er det mulig å ta en oppfriskingsdose hvis de ønsker det, og det har gått minst 20 uker fra de fikk siste dose i grunnvaksineringen.

Skolene har tidligere gått ut med informasjon om hvordan vaksineringen organiseres i Steinkjer kommune:

  • 6–15 åringer som ikke kan se å ha mottatt tilbud: foresatte tar kontakt med helsesykepleier på skolen hvis vaksine ønskes

  • Barn født i 2016/2017 får tilbud fra helsestasjonen

  • Ved felles foreldreansvar må begge foreldrene samtykke til vaksinasjon.

  • Foresatte som har gitt tilbakemelding om at deres barn skal ha vaksine, vil få beskjed via HelseNorge om vaksinetidspunkt og oppmøtested.

  • Det er mulighet for drop-in for aldersgruppen 12 – 15 år på allerede oppgitte datoer (se kommunens hjemmeside).

  • De som trenger ekstra tilrettelegging for å få gjennomført vaksinasjon tar kontakt med sin helsesykepleier enten på helsestasjonen eller i skolehelsetjenesten.