Én død og over 50 skadde i jordskjelv

Et jordskjelv med en styrke på 7,7 er registrert utenfor kysten av Taiwan, mot Japan. I Taiwan melder brannvesenet om én død og over 50 skadde. Skjelvet rammet rundt klokka 8 lokal tid, noe som tilsvarer klokka 2 norsk tid.

Det ble sendt ut tsunamivarsel for både Japan, Taiwan og Filippinene, men disse ble senere nedgradert.

Seire som ventet for Biden og Trump

Joe Biden og Donald Trump har gått til topps i de respektive nominasjonsvalgene i delstatene Rhode Island, Connecticut, New York and Wisconsin

Primærvalgene i de fire delstatene i natt norsk tid hadde i stor grad bare symbolsk verdi, ettersom begge kandidater har sikret seg nominasjonene i sine partier. Seirene var ikke overraskende, men gir en pekepinn på entusiasmen blant kjernevelgerne i forkant av presidentvalget i november.

Forsvarssjef: Angrep skyldtes feilidentifisering

En feilidentifisering under vanskelige forhold førte til luftangrepet der sju hjelpearbeidere døde på Gazastripen, opplyser Israels forsvarssjef Herzi Halevi. Halevi kunngjorde resultatene av den innledende granskningen av saken i natt norsk tid. Han kaller hendelsen «en alvorlig feil».

– Det var en feil som kom av en feilidentifisering på natten i en krig under veldig vanskelige forhold. Det skulle ikke ha skjedd, sier forsvarssjefen.

Nord-Korea: Vellykket prøveoppskyting

Nord-Korea melder meldte i natt norsk tid at landet har gjennomført en vellykket prøveoppskytning av en ny hypersonisk rakett med fast brennstoff. Ifølge den nordkoreanske avisa Rodong Sinmun dreier det seg om en mellom- til langdistanserakett.

Landets leder Kim Jong-un overvar oppskytningen, skriver avisa. Han lovpriser raketten som et strategisk våpen som viser den «absolutte overlegenheten» til Nord-Koreas militærteknologi. Ifølge Kim har landet bygget om alle sine taktiske, operative og strategiske raketter med ulik rekkevidde til å gå på fast brennstoff. Alle rakettene kan også utstyres med atomstridshoder, opplyser han.

Mann hentet opp av vannet i Oslo

En mann ble ved 2-tiden i natt fraktet til sykehus etter at han ble hentet opp av vannet i Oslo. Skadeomfanget er ikke kjent. Det er ikke kjent hvordan mannen havnet i vannet.

Politiet opplyser at mannen framsto som å ha vært i vannet en stund, og at vedkommende er fraktet til sykehus med ambulanse. Det ble en periode søk om det kunne være flere personer i vannet, men dette søket ble avsluttet ved 2.30-tiden.

Fjøsbrann spredte seg i Steinkjer

Fire bygninger brant ned da en fjøsbrann i Steinkjer i natt spredte seg. Fem geiter som var i fjøset, brant inne. Tre personer som bor på gården – to voksne og et lite barn – kom seg ut av boligen og i sikkerhet.

Da nødetatene kom til stedet, sto fjøset i full fyr, og brannmannskapene forsøkte å berge bolighuset på gården. Men brannen spredte seg etter hvert til huset og videre til et stabbur og et fjerde bygg. Fem av de ti geitene som var i fjøset, brant inne.

Zuccarello og Minnesota Wild vant

Mats Zuccarello og Minnesota Wild var nær ved å rote bort seieren etter å ha ledet med to mål mot Ottawa Senators, men vant til slutt 3-2.

Vinni Lettieris scoring etter 13 minutter av tredjeperiode sørget for hjemmeseier til Minnesota, 3–2. Zuccarello fikk i alt 19 minutter og 19 sekunder på isen.