Det skriver Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

– Nitazen er nettopp påvist i et beslag av tabletter i Trondheim. Nitazen er en gruppe svært potente syntetiske opioider som kan være 100 til 1000 ganger sterkere enn morfin, opplyser politiet.

Ber om høy grad av forsiktighet

Politiet opplyser at de ønsker å advare om at man kan få i seg stoffet uten å være klar over det, siden nitazener ofte er maskert som annet opioid, ofte dolocontin eller oxymorphone.

– Dette gjør det vanskelig å gjenkjenne og svært vanskelig å dosere. All type håndtering av dette stoffet kan være livsfarlig og det bes derfor om høy grad av forsiktighet for de som kan komme i kontakt med det, skriver politiet.

Politiet og Steinkjer kommune har tidligere advart om et lignende syntetisk stoff, metonitazen, etter flere overdoser.

Denne tabletten fikk Espen Dahl som er konsulent ved Enhet psykisk helse og rus i Steinkjer kommune av en person i Steinkjer. Denne er tidligere påvist å innheolde metonitazen. Foto: Marion Aaserud Dahlen

Forsterker advarselen

Politiet har også tidligere advart om nitazen etter at det ble knyttet til et dødsfall i Namdalen i januar.

– Med et nytt beslag i Trondheim vil vi forsterke advarselen til innbyggerne om at det kan være farlige tabletter i omløp. I forbindelse med dødsfallet i Namdalen ble det funnet små, blå tabletter, merket med en gravert «M», opplyser politiet.