Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia. Det betyr innreisekarantene fra mandag.

Norrbotten blir rød, mens Östergötland, Värmland og Västra Götaland blir oransje. Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra oransje til å bli røde.

Nordjylland i Danmark blir også på rødt nivå. Dermed er det fortsatt innreiserestriksjoner og karantenekrav ved innreise fra alle regioner i Danmark.

I Finland går Norra Savolax, Norra Österbotten, Satakunta, Södra Karelens, Södra Savolax og Åland fra grønne til oransje.

I tillegg går det populære ferielandet Kroatia fra grønt til oransje. Det samme gjør Litauen og Vatikanstaten. Monaco går fra rød til mørkerød og får krav om karantenehotell.

Færre lilla land

Aserbajdsjan, Serbia og Qatar tas ut av listen over såkalte lilla land. Dermed blir det krav om karantenehotell fra disse landene. Albania, Australia, Bosnia-Hercegovina, Canada, Kosovo, Moldova, New Zealand, Nord-Makedonia, Saudi-Arabia, Singapore, Taiwan og Ukraina fortsetter å være lilla.

Smittesituasjonen har også bedret seg enkelte steder, men FHI vurderer ikke lettelser i innreiserestriksjonene i partallsuker.

Unntak for vaksinerte

Fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene, er unntatt fra karantenekravet. Beskyttede som har fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden og barn under 18 år, må i innreisekarantene, men kan avslutte karantenen dersom de tester negativt tidligst tre døgn etter ankomst.

Røde og oransje land har samme karanteneregler for nordmenn, men det er begrenset hvem fra disse landene som kan komme til Norge.