Blant de ivrigste var «Søndre Egge Geriljaen», bestående av Anette Hegge, Oda Storstad, Yngve Hegge og Emil Hegge. For dem har det nærmest blitt tradisjon å ta alle turene på en dag. I år var intet unntak, men med en liten tvist.

– Vi har diskutert hvem som klarer det kjappest. Vi jentene mente det var oss, mens gutta mente det var dem. Så det ble et kappløp, forteller Anette.

Etter å ha lagt ut på første tur klokken 23 lørdag kveld, var fasiten klar drøye 14 timer senere.

– Motivasjonen i år var å ta guttene, og det ble vi som stakk av med en knepen seier. Jeg tror nok vi tok dem på å ha planlagt en bedre rute, for vi er ganske jevngode, sier Anette.

foto
Sushi og sprudlevann ble premien til seierkvinnene. Foto: Privat

– Vi er nok litt i ytterkant

Premien for jentene ble sushi og sprudlevann servert av ektefellene. Anette synes Ti på Topp er et superbra opplegg for folkehelsen, også for dem som ikke er fullt så ivrige som de to ekteparene.

– Det er gøy å presse kroppen til maksimal ytelse. Å ha en konkurranse ga en artig schwung over det hele. Vi er nok litt i ytterkant og synes det er artig å konkurrere. Det gjelder andre ting også, sier Anette.

foto
Foto: Privat

I år gikk startskuddet med «kun» ni på Topp, da Laupshøgda fremdeles må tørke opp litt før den åpnes.

– Det var nok like greit, da det var ganske heftige forhold og mye snø, forteller Anette.

Flere turer blir det nok også på deltagerne i «Søndre Egge Geriljaen», men trolig i et litt roligere tempo enn det var den første dagen.

– Det blir flere, men vi kommer ikke å fly ut på topptur hver dag for å vinne Ti på Topp eller noe sånt. Da blir det å nyte turene litt mer, fremfor å gunne på slik vi gjorde i går. Vi fikk kost oss litt på tur ned fra Midtveisgapahuken da vi var ferdig og solen hadde tittet frem, forteller Anette.

– Så feil kan man altså ta

Og det var flere som fant veien ut på sesongens første dag. Over 1000 turer ble registrert den første dagen, noe som var over all forventning for Andrea Rikstad Hagstrøm i Bedriftsidretten, som står bak Ti på Topp.

– Helt ærlig så jeg på værmeldinga at dette ikke kom til å bli noen pangstart, men så feil kan man altså ta. Vi bikka 1000 turer på første dagen også i fjor, men da med supervær, sier Hagstrøm.

foto
Andrea Rikstad Hagstrøm i Bedriftsidretten. Her fra Kvamsåstrappa. Foto: Øyvind Bones

For folket lot seg ikke stoppe av at det var kommet 15 centimeter nysnø i høyden.

– Det er tydelig at folk har venta i spenning og er klare for å ta fatt på nye utfordringer. Etter hver sesong har vi spørreundersøkelser, og nettopp det folk er mest gira på er å bli kjent med nye områder i egen kommune. Heldigvis har vi en stor kommunen med mye å by på, forteller Hagstrøm.

– Dette blir en knallsesong

I år er det to topper som også har vært med tidligere.

– Borghatten er en ønskereprise fra første året i 2015, mens Storvala er med etter ønske fra Sør-Beitstad IL. Der bygger de et stort kompass som skal stå ferdig i løpet av sesongen. Det er artig at frivilligheten gjør slike tiltak på turene, sier Hagstrøm.

Hun har stor tro på at årets sesong skal slå an.

– At steinkjerbygg er turglade folk er det ingen tvil om. Dette blir en knallsesong. Når det blir varmere i været kommer også dem som ikke tok turen ut i skitværet. Men dem som er ivrigst på ski vil jeg anbefale å ta turen nå, mens både Borghatten og Midtveisgapahuken fremdeles er mulig, sier Hagstrøm.