I helga la Magni Walvåg (69) ut dette hjertesukket på Facebook, hvor hun ivrer for at steinkjerbyggen burde bruke byen mer på kveldstid.

Mye av dette engasjementet kommer av at hun ønsker at utestedene skal overleve.

– Det er trist at ikke folk bruker plassene mye mer. Og så når de legger ned, sier folk «nei, det er ingenting på Steinkjer». Så jeg håper at folk kan begynne å bli litt flinkere til å gå ut, sier Magni.

Ikke snakk om mye alkohol

Hun påpeker at når folk er ute og reiser, så går de ut og spiser og koser seg. Hun mener at de også burde gjøre det samme når de er hjemme på Steinkjer.

– Det er ikke snakk om at man skal drikke så mye alkohol. Men hvis du har lyst på en øl, så ta nå den og kos deg med den. Eller en kaffe, brus, eller noe annet, sier hun.

– Jeg synes det er koselig å ta bare én øl og så gå hjem igjen, utdyper hun.

Bruk byen også

Ifølge henne er det mange på hennes alder som bor i sentrum, og mange av dem sitter i flerfoldige timer på senteret og drikker kaffe om dagene.

– Hvorfor ikke bruke stedene i sentrum også? spør hun.

– Vi er veldig glade i Orion, så når vi skal ut og spise, går vi ofte dit. Og noen ganger over gata på Vårt Hjem etterpå. Det synes jeg er koselig, forteller hun.

Hun påpeker at det ikke er nødvendig å gå ut klokka elleve om kvelden, og selv pleier hun og mannen ofte å gå hjem i åttetiden.

Magni sier at nå som alt har blitt så dyrt, så er det sikkert mange som ikke ser råd for å bruke penger på slike ting. Men dette at folk ikke er flinke til å bruke byen ikke er noe nytt.

– Det har vært sånn i mange år, sier hun.