Carl-Jakob Midttun Foto: Glen Musk

Fylkestinget i Trøndelag ansatte i dag Carl-Jakob Midttun som ny fylkesdirektør i Trøndelag fylkeskommune etter Odd Inge Mjøen, som slutter til sommeren. Tittelen endres samtidig fra fylkesrådmann til fylkesdirektør. - I Carl-Jakob Midttun får Trøndelag fylkeskommune en meget dyktig og ryddig toppleder med lang erfaring fra ulike deler av offentlig forvaltning. Jeg er sikker på at vi har fått rett person på plass til å lede det administrative arbeidet i landets viktigste region, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik i en pressemelding.

- Jeg takker fylkestinget for tilliten jeg har fått i dag, og gleder meg til å fortsette på det solide grunnlaget dagens administrative ledelse har lagt sammen med politisk ledelse, for å utvikle Trøndelag videre som en av landets mest attraktive regioner å leve i, sier Carl-Jakob Midttun.

Midttun starter i sin nye jobb i starten av september. Midttun kommer sist fra stillingen som rådmann i Malvik kommune, hvor han har vært ansatt siden 2016. Midttun har lang erfaring fra ledende stillinger i offentlige virksomheter, inkludert økonomi- og finansdirektør i Norsk Helsenett, kommunaldirektør finansforvaltning i Trondheim kommune og direktør styring og samordning i Direktoratet for arbeidstilsynet.

Foto: Jens Petter Søraa