Etter er noenlunde habil sommer, har den siste uka vist seg fryktelig, fra et værperspektiv. Statsmeteorolog Pernille Borander mener det er tegn til bedring, men avslår alle antydninger om knallvær på tampen av ferien.

– Nå, er skittværet over snart?

– Det ser sånn ut. Begynner alle fall å bedre seg. Det er fortsatt bygete i dag, og det litt ekstra vind ut mot kysten. Nordvest, frisk bris i dag, men det minker natt til i morgen, sier Borander.

Gradvis tørrere utover helga

Årsaken til regnet er pålandsvinden, som bringer fuktigheten fra havet, legger hun til.

– Det avtar i kveld, og blir gradvis tørrere utover helga. Det ser skyet ut, men det blir muligens sol gjennom skyene utover lørdagskvelden. Søndag blir vindretningen mer nordøst, og da kommer ikke fuktigheten fra havet inn. Værmessig er søndag den mest lovende, sier Borander.

– Bærer det mot høst, eller vil vi få en siste runde med sommertemperaturer?

– Det er avhengig av et nytt lavtrykk som nærmer seg i starten av neste uka. Nord-Trøndelag er på grensa. Det vil komme inn mot Nord-Norge, noe som gjør at man før en ny runde med regn og nordavind. Det har veldig mye på si hva lavtrykket finner på. Uansett, vil det bli svært skiftende værtype. Det er ikke noe stabilt høytrykk i sikte, men det blir av og på med opphold og sol. Det kan føles sommerlig innimellom, men det er ingen kjempevarme på vei mot Trøndelag eller stabilt finvær.

– Så sommeren er ubønnhørlig slutt?

– Det ser sånn ut, sier Pernille Borander ved Meteorologisk Institutt.