Sist oppdatert:

– Vi er svært fornøyde med at vi får inn en slik kapasitet i Steinkjer24. Lorns har den perfekte CVen for å bekle en slik stilling, både når det gjelder journalistbakgrunn og lokal forankring, sier avtroppende redaktør Stig Jakobsen.

Bakgrunn fra VG og Aftenposten

Bjerkan var frontsjef i VG, før han gikk inn i tilsvarende stilling i Nidaros i januar 2020. Tidligere har han jobbet i roller som journalist, frontsjef og nyhetssjef i Aftenposten og Adresseavisen.

– Jeg er utrolig spent på denne jobben. Etter mitt skjønn er det å jobbe i oppstartsaviser kanskje noe av det mest spennende man kan begi seg ut på i Medie-Norge nå. Samtidig er det viktig: Her er det nok en avis som sørger for å få frem flere stemmer, ulike utfordringer og at nyheter ikke er noe som kommer når det passer den etablerte avisa best, sier han.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med de dyktige folka i avisa og jobbe frem et kanonlag. Jeg ser også frem til å lytte til og snakke med lesere og kilder i Steinkjer og Inderøy.

Startet karrieren i Steinkjer

Lorns kjenner svært godt til den knallharde konkurransen på stedet, i og med at han i nærmere seks år jobbet i Trønder-Avisa. Han startet også journalistkarrieren med å frilanse for Steinkjer-Avisa og Inderøyningen.

– Det er alltid en styrke for en avis å få inn en ekte nyhetsjeger som Lorns. Jeg er svært spent og optimistisk når det gjelder hvor han og staben tar avisa videre, sier styreleder i Steinkjer24, Henning Johansen.

Sterk posisjon lokalt

Steinkjer24 har fått etablert en solid digital posisjon siden oppstarten i oktober 2020, og kunne vise til et offisielt opplag på hele 1485 etter bare syv måneders drift.

Avisa er eid av Polaris Media, som også huser blant annet Adresseavisen, Mediehuset Innherred, Trønderbladet, Fosna-Folket, Sunnmørsposten og Bladet.

Publisert: Sist oppdatert: