Det var kun barn og ungdommer blant de som ble meldt smittet i dag. Rognerud mener det heller ikke er noen grunn til panikk over at en smittet person var på en folketett «Åpen Dag» på Mære.

– Jeg så at det ble meldt om 19 nye smittede på søndag. Har det kommet nye tilfeller siden det?

– Det kom seks nye i dag. Samtlige er under 18 år.

Må være obs på symptomer

– Den ene av de smittede hadde vært på «Åpen Dag» på Mære. Har man oversikt over hvem nærkontaktene er, med så mange tusen til stede?

– Det er sendt beskjed til alle som var på Åpen Dag. Der er beskjeden om at alle som var registrert skal være obs på symptomer, sier Rognerud.

– Steinkjer barneskole er satt på gult nivå, meldte dere. Blir det snakk om flere skoler?

– Nei, all smitten foreløpig i dag er der. Alt er tilknyttet Steinkjer barneskole.

– Er det noen klasser som settes i karantene?

– Nei, vi kommer ikke til å fatte egen lokal forskrift, sier hun.

– Forbereder oss på nedjustert TISK

– Kan det bli snakk om ytterligere tiltak?

– Ikke sånn som det er nå. Vi karakteriserer det som udramatisk. For tiden forberder vi oss på at det blir nedjustert TISK fra mandag.

Nedjustert TISK, vil i praksis si at befolkningen selv blir ansvarlig for testing, isolasjon, smittesporing og karantene. (Du finner mer informasjon om dette i faktaboksen under).

– Nå er det hovedsakelig bare nye smittede i aldersgruppen under 18. Hvor langt har dere kommet når det gjelder vaksinering ned til 12-årsalderen?

– Alle fikk tilbud forrige uke. Noen var på leirskole og har utsatt det til i dag, men alle har fått tilbud, sier Rognerud.

– Tror du at vi kommer til å fortsette å oppleve slike høye smittetall, når det har blitt så vidt mye frislipp for arrangementer?

– Det er ikke arrangementene som fører til høyere smittetall. På Steinkjerfestivalen var det ikke ett eneste smittetilfelle, sier kommuneoverlegen.