I en pressemelding bekrefter nemlig festivalen at Hellbillies, Melissa Horn, Cezinando og Klover i Kamp tar turen for å spille i 2022, som etter alle solemerker blir den første utgaven siden 2019 hvor festivalen kan arrangeres for fullt.

– Endelig kan vi avsløre de fire første artistene til neste års festival, og jeg er stolt over at vi har fått booket fire artister som beskriver både bredden i festivalen og kvaliteten vi ønsker å levere, sier festivalsjef Svein Bjørge i pressemeldingen.

Over ti år siden sist

Hellbillies har tidligere spilt på festivalen, men det er over ti år siden sist. Bandet som har spilt i omtrent hver eneste krik og krok av landet siden 1990 har nærmest blitt en del av den norske folkesjela. På veien dit har de også solgt over én million plater.

– Dette er et band for alle generasjoner. Etter over 30 år på vegen har de aldri vært bedre og den nye låta «Når alt er sagt og gjort» vil nok vokse til å bli en av de fineste norske sangskattene. Vi gleder oss enormt over at de nå kommer tilbake til Steinkjerfestivalen, sier Bjørge.

Hellbillies. Foto: Pressefoto

– Å få Melissa til Steinkjerfestivalen er vi er utrolig stolt av

Melissa Horn er også en av de artistene som svært mange har hatt som ønske til Steinkjerfestivalen i mange år. Som en av Skandinavias største artister, har hun blant annet samarbeidet tett med navn som Lars Winnerbäck, og gjennom årene også skaffet seg et stort og trofast publikum i Skandinavia.

– «Sårt, men utrolig vakkert og nært» har blitt sagt om Melissas sanger og hennes intime og dypt personlige sangskrivning fanger publikum i et eget univers som man aldri kommer ut av. Ikke vil man det heller, og det å få Melissa til Steinkjerfestivalen er noe vi er utrolig stolte av, forteller Bjørge.

Melissa Horn. Foto: Jessica Gow / TT NYHETSBYRÅN

– Fikk teltet til å koke

Han sto på scenen i 2018. I dag er Cezinando en av Norges aller største artister. Han har vært headliner på alle de største festivalene i landet, og vunnet flere priser for både tekstene og musikken sin.

– Da Cezinando spilte på Torget i 2018, fikk han teltet til å koke. Nå er det en langt mer erfaren Cezinando som kommer for å få oss til å danse i Rismelen, sier Bjørge.

Cezinando. Foto: Helene Mariussen / Adresseavisen

– Endelig

Bjørge omtaler siste gruppe ut, Klovner i Kamp, som «levende legender» som har vært sterkt ønsket i flere år.

– Endelig klarte vi å få ett av de banda som har stått høyt oppe på ønskelista i mange år. Og som publikum i alle aldre har mast om i like mange år. Klovner i Kamp har en helt unik evne til å skape fantastisk stemning på festival, som da også har gjort dem til en av de mest populære artistene på festivalene rundt omkring i hele Norge. Og endelig var det vår tur. Dette blir moro, sier festivalsjefen.

Klovner i Kamp. Foto: Heiko Junge / NTB