Som et ledd i Rosa Sløyfe-markeringen, har den flotte turløypa fått dertil egnet farge. Og rosafargen vil dukke opp på flere bygninger i dagene som kommer, lover Brystkreftforeningen.

– Det er oktober, som er Rosa Sløyfe-måned, og det vil vi markere med rosa belysning hele måneden. Det vil det bli på kornsiloen til Felleskjøpet og Samfunnshuset også, det har bare vært litt forsinkelse med lysene der. Men det tennes i dag eller i morgen, sier Sissel Kyrkjeeide, som er leder i Brystkreftforeningen Steinkjer og omegn.

Foto: OFTENÅSENS VENNER

– Hvordan har dette kommet i stand?

– Vi har vært i kontakt med fabrikksjef Arild Thommasen på Felleskjøpet, og han var positiv til dette. Felleskjøpet sponser lysene der selv. Og Bente Borgan på Samfunnshuset var med på at de skulle belyse bygget med rosa der. Det på Oftenåsen har vi sponset selv, forteller hun.

Foto: OFTENÅSENS VENNER

Rosa Sløyfe-løp 16. oktober

– Hvordan har responsen vært på årets Rosa Sløyfe-aksjon?

– Nå hadde vi stand på Amfi på Steinkjer, i Verdal og på Magneten, og det har vært bra salg. Så skal vi ha lokalt Rosa Sløyfe-løp 16. oktober – kl 12.00 fra Torget på Steinkjer. Hvem som helst kan stille opp – og gjerne i noe rosa, sier Kyrkjeeide.

Foto: OFTENÅSENS VENNER