– Vi var der da det stengte ned, og da kjennes det helt riktig ut å også være en pådriver for gjenåpningen som endelig nærmer seg, sier Guri Moum Brede, banksjef i Steinkjer og omegn.

100 millioner til gjenåpning

Da pandemien slo inn i mars i fjor satte Sparebank 1 SMN av 100 millioner kroner av sitt samfunnsutbytte til en koronadugnad for frivilligheten og næringslivet i Midt-Norge.

Når samfunnet nå skal åpne opp legger regionens største finanskonsern ytterligere 100 millioner kroner på bordet for å få Midt-Norge i gang igjen. Det melder banken i en pressemelding torsdag.

Nå er Sparebank 1 SMN i gang med planlegging av gjenåpningen sammen med Steinkjer kommune og Steinkjer Næringsforum

– Etter en lang periode med lite aktivitet, publikumsbegrensninger, nedgang i medlemsmasse og utfordringer med rekruttering av både utøvere og trenere vil vi bidra til å få hjulene i gang igjen i Steinkjer og omegn. Endelig skal vi tilbake på tribuner og forestillinger, heie og klappe for gode prestasjoner, sier Brede.

Anne Berit Lein, Anita Østby, Leif Terje Nilsen og Sunniva Rognerud koste seg ute blant folk på første dag av martnan. Foto: Øyvind Bones

Banken er svært fornøyd med å ha fått både kommunen og næringsforum med på laget.

– Med de dyktige folka i kommune, kulturledelsen og næringsforum her i kommunen er jeg sikker på at vi vil få til en ordentlig flott gjenåpning av Steinkjer, til glede for både liten og stor, sier banksjef Brede.

Ønsker søknad og innspill

Den uoffisielle gjenåpningskomiteen gleder seg til å invitere alle i Steinkjer til en storstilt gjenåpningsmarkering.

– Allerede nå kan folk, velforeninger, idrettslag, kulturaktører og andre organisasjoner søke støtte, sier banksjef Brede.

– Nå må alle kjenne som besøkelsestid, søke om støtte og sette planene ut i livet, sier kultursjef Leif Terje Nilsen i Steinkjer kommune.

– Nå har vi stengt ned og sagt nei til det meste, og det med god grunn, men nå ser jeg fram til å kunne si mer ja, sier Nilsen, mens kommuneoverlege Sunniva Rognerud nikker bekreftende.

Halv million

Banken øremerker en halv million kroner til gjenåpningsmarkeringer i Steinkjer og omegn.

– Det er svært gledelig at Sparebank 1 SMN vil bidra så sterkt til at vi skal få aktiviteten opp igjen i Steinkjer og i hele Trøndelag. Det er fantastisk godt å kunne planlegge aktiviteter og sosiale møteplasser igjen. I samarbeid med Sparebank 1 SMN vil kommunen, Steinkjer næringsforum og frivilligheten nå planlegge gjenåpningsaktiviteter utover høsten, sier ordfører Anne Berit Lein.

Takker for generøs gave

– Vi har allerede hatt ett planleggingsmøte, sier ordføreren entusiastisk og legger til.

– På vegne av Steinkjers innbyggere vil jeg takke så mye for den svært generøse gaven – og jeg vil samtidig oppfordre lag og foreninger om å søke på mange gjenåpningsaktiviteter. Det er godt å glede seg til moro og sosiale møteplasser igjen, sier Lein.

– Når, hvor og hva skal pengene brukes til?

– Det får vi komme tilbake - nå skal vi kose oss på martna først, avslutter Lein.