Bjerkan har i de siste to årene vært sjefredaktør i Steinkjer24.

Til den stillingen kom han fra nettopp Nidaros, der han hadde vært frontsjef siden oppstarten i januar 2020. Han har tidligere arbeidet i VG, Aftenposten, Adresseavisen og Trønder-Avisa, der han har innehatt stillinger som journalist, frontsjef og nyhetssjef.

– To fantastiske og utfordrende år

Nå tar han altså over roret som ansvarlig i Amedias avissatsing i Trondheim. De ansatte i både Steinkjer24 ble informert om dette i avisas nye lokaler mandag morgen.

– Jeg har hatt to fantastiske og utfordrende år i Steinkjer24. Her har vi klart å skape Norges raskest voksende avis i konkurranse med to andre aviser. Når jeg nå fikk sjansen til å få nye og større utfordringer, mener jeg det er riktig å kaste seg ut i det, sier Bjerkan.

Foto: Leif Arne Holme

Han ser frem til jobbskiftet, men omtaler det også som et krevende valg.

– I to år har jeg jobbet dag og natt for å gjøre Steinkjer24 best mulig. Jeg har omtalt godgjengen, altså redaksjonen, som ei god flaske vin – de er bare blitt bedre og bedre. De har levert journalistikk det er grunn til å være stolt av. Vi har hatt fantastiske arbeidsdager sammen, og vi har hatt tøffe arbeidsdager sammen. Vi har stått midt i store hendelser som har utfordret oss, men som vi har taklet sammen. Dette samholdet vil jeg savne. Grunnlaget er lagt for at de skal kunne kjøre på videre, sier Bjerkan.

33-åringen mener at både Steinkjer24 og Nidaros har et helt spesielt oppdrag.

– For meg er det lite som kan være mer spennende enn å drive en utfordreravis. Det fører til at flere viktige saker kommer på dagsorden, at de svakeste i samfunnet har en større sjanse til å bli hørt, og at nyheter blir publisert når det passer leserne best, ikke avisa, påpeker Bjerkan.

Foto: Leif Arne Holme

– Har gjort en kjempejobb

Henning Johansen, styreleder i Steinkjer24, sier at de gjerne skulle beholdt Bjerkan, men at de respekterer valget hans om å skifte jobb.

– Redaksjonen i Steinkjer24 med Lorns som sjefredaktør har gjort en kjempejobb i flere år. De har vært ambisiøse og de har lykkes. I flere saker har de vært en kritisk redaksjonell stemme, samtidig som de har greid å være tett på folk i Steinkjer. De har heiet på lokale initiativ og vært først ute med nyhetene om det som skjer.  Steinkjer24 var blant avisene i Norge med størst vekst i antall abonnenter i 2022, og i år kom det tall som viser at avisa har størst prosentvis vekst i antall lesere i hele landet. Tallene viser at avisa tilfører folk noe de vil ha, sier han.

Johansen forteller videre at Steinkjer24 er en langsiktig satsing fra Polaris Media Midt-Norge.

– Vi er glade for at vi kan bygge videre på en sterk og sammensveiset redaksjon når vi nå skal jakte ny ansvarlig redaktør. Langsiktigheten kommer også til syne ved at avisa denne uka tar i bruk nye lokaler midt i hjertet av Steinkjer, sier Johansen.

– Skapt imponerende resultater

Styreleder Ingrid Skogrand i avisa Nidaros er veldig fornøyd.

– Lorns har skapt imponerende gode resultater i Steinkjer24 og vist at han kan å drive digital avis. Han har bred erfaring med å leve i et hektisk nyhetsbilde, noe han har gjort som både journalist og redaktør. Han har bred ledererfaring og liker utfordrerrollen, og han kjenner Trondheim godt. Jeg er meget tilfreds med at vi har greid å få ham tilbake til Nidaros, sier Skogrand.

Bjerkan slutter i stillingen som sjefredaktør i Steinkjer24 den 10. mars. Han tiltrer stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Nidaros to uker senere.