– Vi har ute et farevarsel for Sør-Trøndelag, hvor det blir mye lyn. Steinkjer er ikke innenfor det området, men det kan bli byger nordover også utover kvelden. Det er mulig det vil komme tordenskrall også, sier statsmeteorolog Julie Solsvik Vågane.

– Det høres ut som om man bør finne fram slagstøvlene utover helga?

– I alle fall i perioder. Det kan være oppgløtt innimellom, men i hovedsak blir det bygevær på lørdag og søndag, så det er bare å ha støvlene klare.

– Når er det du tror det blir verst?

– Det er utfordrende å si hvor bygene treffer, eller når de treffer hvor, men lørdag og søndag vil man få det verste regnet. En og annen byge kan det komme i kveld også, men betydelig mindre, sier Vågane.

Våte dager i neste uke

Hun mener det i øyeblikket er vanskelig å si sikkert når godværet returnerer.

– Det er svært skiftende vær, som gjør at prognosene skifter en del. Det er litt tidlig å si, men slik prognosene ser ut nå, blir det bygepreget inn mot neste uke også. Man bør i alle fall ikke forberede seg for mye på full sol. Det blir skiftende utover uka, sier hun.

Så D-vitamininntaket bør man gjøre i dag?

Ja, steinkjerbyggen får finne på inneaktiviteter. Det er innevær som gjelder nå fremover.

Statsmeteorologen ser imidlertid ett lyspunkt for helga.

– Temperaturen ser grei ut. Selv om det blir regn, blir det temperaturer over 20 grader. Så hvis man ser positivt på det, er dette et lyspunkt. Det synker så litt utover søndag og mandag, sier statsmeteorologen.