Sist oppdatert:

Lørdag ble det meldt om to nye smittetilfeller i Steinkjer. Begge var menn i alderen 18–65 år, hvorav en var kjent nærkontakt etter forrige smittetilfelle som ble meldt onsdag 21. juli. Den andre har ukjent smitteveg.

– Han hadde derimot vært på et arrangement i Snåsa i perioden det er naturlig å anta at vedkommende ble smittet. Vi varslet Snåsa om dette, slik at det er opp til dem hvordan de velger å håndtere dette arrangementet, sier kommuneoverlege Sunniva Rognerud.

22 personer i karatene

Kommunen kartla nærkontaktene knyttet til begge tilfellene og hadde i løpet av søndagen kommet i kontakt med alle.

– Hvor mange er det som per nå er i karantene i Steinkjer?

– Av de vi har ansvar for er det 22 personer i karantene.

Man har fremdeles ikke fått noe svar på hvilken variant av viruset som de to nye smittetilfellene er, men det har heller ikke noen stor innvirkning på smittevernarbeidet til kommunen.

– Det er ikke fordi det er for mye å gjøre på St. Olavs at dette tar tid, det er analysen som er tidkrevende. Det tar som regel et par dager før man får de preliminære analysesvarene, og en uke før man får det endelige svaret gjennom helgenomsekvensering.

– For vår del spiller det i utgangspunktet ingen rolle hvilken variant det er, vi jobber på samme måte uavhengig.

Fortsatt ledige vaksinetimer

Forrige uke gikk Steinkjer kommune ut og ba folk over 18 år som ønsket 1. dose ta kontakt, ettersom de hadde mange ledige. Kommuneoverlegen forteller at det fremdeles er ledig timer både denne og kommende uken.

– Det er litt fordi flere er bortreist på sommerferie, men også fordi for vaksinedekningen vår begynner å bli såpass høy for de over 18 år. I løpet av neste uke regner vi med at den på 90 prosent.

– Er det fare for at noen vaksinedoser går til spille dersom timene ikke fylles opp?

– Nei, absolutt ingen doser vil gå til spille. Tidligere ville det vært tilfellet, men nyere studier viser at vaksinene har lengre holdbarhetsdato enn man før trodde. Vi passer også på å benytte dosene i rekkefølgen de ble mottatt.

Publisert: Sist oppdatert: