I en pressemelding advarer Utdanningsforbundet-leder Steffen Handal regjeringen mot å gå til tvungen lønnsnemnd.

– Det er et læreropprør vi ser nå. En lønnsnemnd vil avslutte streiken, men ikke problemene i sektoren. Regjeringen vil da ha bidratt til at lærerne sannsynligvis forblir lønnstapere, lærermangelen vil øke og andelen «lærere» som underviser uten lærerutdanning øke, sier han.

Handal understreker at det er en kraftig frustrasjon blant lærerne.

– Jeg frykter at en lønnsnemnd vil gi flere demotiverte lærere. Det er det siste skolen og elevene trenger nå. Denne konflikten bør løses av partene, sier forbundslederen.

Over 8000 lærere

Opptrappingen skjer etter at meklingen i den pågående lærerstreiken på ny brøt sammen i helgen. Barnehager og elever i første klasse skjermes også denne gangen i streikeuttaket.

Det er allerede varslet at 100 lærere i Stavanger-området tas ut fra mandag av. Med det nye uttaket fra tirsdag 4. oktober, vil drøyt 8650 av Utdanningsforbundets medlemmer være i streik.

Blant skolene som berøres er Egge barneskole. Der tas én lærer ut i streik.

Fra før av er 218 lærere i Steinkjer i streik. 122 av disse er i grunnskolen, mens resten er i videregående skole.

Med dette streikeuttaket vil totalt 12 lærere på Egge barneskole være i streik.

Totalt er over 2300 elever i Steinkjer nå streikerammet.

Historisk lang lærerstreik

Lærerstreiken startet i juni og ble trappet opp ved skolestart i august. Den er allerede den lengste lærerstreiken vi har hatt i Norge.

Neste uke starter høstferien over store deler av landet, og mange elever har ennå ikke vært på skolen etter sommerferien.

Lærerne streiker fordi de ikke er fornøyd med tilbudet i meklingen før sommeren. Arbeidsgiversiden KS har uttalt at de har strukket seg så langt som kommunenes økonomi tillater, mens lærerne sier de har vært lønnstapere i seks år på rad. Dette er KS ikke enig i.